Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Virus i Google Maps

Efter en uppdatering av Google Maps blir det möjligt att se antal covid-19-fall i ett specifikt område. 

Text Tim Leffler Foto Adobestock 28 september 2020 digit

En Jordglob Med Munskydd

– Verktygen kommer att visa information om covid-19-fall i ett område, så att du kan fatta ett beslut om du ska åka dit eller inte, skriver Google på sin blogg.

Google använder data från John Hopkinsuniversitetet, The New York Times och Wikipedia, som tillsammans hämtar information från Världshälsoorganisationen WHO. Informationen kommer att var tillgänglig i alla 220 länder där Google Maps fungerar.

Appen kommer att ta ett genomsnitt av de senaste sju dagarnas insjuknade per 100 000 invånare.

Som användare slår du på funktionen under knappen som ser ut som två liggande kvadrater på varandra där användaren kan välja utsnitt, till exempel satellitvy. Därefter kommer området att färgas i en av de sex färger som beskriver läget för antalet insjuknade i covid-19 i just det området. 

Senaste nytt

Molnhype av corona

25 november 2020

Under 2021 förväntas de globala investeringarna i det publika molnet öka med drygt 18 procent och därmed omsätta 305 miljarder dollar. Det menar analysföretaget Gartner.

Spioner i dammsugaren

25 november 2020

Den populära robotdammsugaren kan användas av hackare för att lyssna på dig i ditt hem. Trots att den saknar mikrofon.

Golfa med 3D-print

24 november 2020

Cobra har tillsammans med HP tagit fram världens första 3D-printade golfklubba. Lanseringen sägs vara början på stora förändringar inom sporten.

Revision av RPA

24 november 2020

När myndighetsbeslut tas av datorer ökar ofta effektiviteten och rättssäkerheten, men det sker för lite kontroll och uppföljning. Det visar en ny granskning gjord av Riksrevisionen.

Krav på distansjobb

23 november 2020

Hälften av alla kvinnor mellan 30 till 49 år skulle tacka nej till ett arbete om det inte går att jobba på distans och närmare 90 procent anser att digitalisering leder till ett friare arbetsliv. Det visar en ny undersökning. 

Framtidens drönare

23 november 2020

I projektet Nordic Drone Initiative gå de nordiska länderna samman för att driva på utvecklingen av drönare. Det gäller både gods- och passagerartransporter och kan handla om luft-taxi, autonoma budtjänster och nya turistkoncept.