Chans till Guldäpple

Tecknade Röda Äpplen Mot Vit Bakgrund

Bäst i Sverige på att använda digitala medel i sin undervisning. Det är kriteriet bakom de tre nomineringarna till Guldäpplet 2020.

– Årets finalister använder digitala arbetsformer på ett innovativt sätt och ger alla sina elever, oavsett förutsättningar, möjlighet att lyckas. Finalisterna visar hur man både i förskola och skola kan utveckla samspelet med samhället utanför skolan och bidra till en omvärldskunskap som fördjupar undervisningen, säger Peter Becker, juryns ordförande.

De nominerade är

Linda Bjällerstedt och Sara Bergström, förskollärare på Bjurdhovdasmyckets förskola i Västerås, nomineras bland annat med motiveringen att de låter det digitala ger utrymme för barnens nyfikenhet och förstärker både lek och lärande.

På Norrevångskolan i Karlshamn arbetar och Mia Lägnert, SO-lärare, och Pernilla Abrahamsson, lärare i matematik, NO och teknik. De nomineras eftersom de bland annat använt 3D-skrivare för att tillsammans med sina elever bygga upp en modell av Karlshamn.

Emelie Hahn, lärare i tyska och So-ämnena och IKT-pedagog på Gränbyskolan i Uppsala, inspirerar sina elever till delaktighet och till kontakt med elever i andra länder, upplevelser och erfarenheter som många annars inte får, vilket har varit en bidragande orsak till att också hon nomineras.

– Dessa lärare visar hur digitalt kompetenta lärare kan vara drivande i att förnya undervisning och lärande och samtidigt bidra till utveckling av skolans kollegiala miljö, något som varit särskilt viktigt under detta pandemiår, säger Peter Becker.

Vinnaren presenteras den 26 oktober.

Källa: Guldäpplet

25 september 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim Lefflerit i skolanFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng