Fortsätter hemma

Facebooklogga På En Telefon

Facebooks medarbetare har möjlighet att arbeta hemifrån till minst juli 2021. Arbetsgivaren ger de anställda 1 000 dollar för att handla kontorsprylar till hemmet.

– Baserat på beslut från hälso- och myndighetsexperter och från diskussioner vi har haft internt, kommer vi att tillåta våra medarbetare att frivilligt fortsätta arbeta hemifrån till juli 2021, säger Nneka Norville, talesperson för Facebook.

1 000 dollar

Facebook erbjuder 1 000 dollar till medarbetarna, som är öronmärkta för kontorsprodukter för hemmet.

Beskedet följer tidigare uttalanden från Facebooks CEO Mark Zuckerberg att mer än hälften av bolagets anställda kan komma att arbeta på distans de närmaste fem till tio åren.

– När du begränsar dig till att anställa ett fåtal människor som bor i storstäder, eller som är villiga att flytta dit, sållar du automatiskt bort många människor med annorlunda bakgrund och perspektiv, sa Mark Zuckerberg under en livestreamad sändning i maj.

I och med beslutet följer Facebook i Googles spår, som också har beslutat om fortsatt hemmaarbete till juli 2021. Twitter meddelade tidigare i år att deras anställda kan arbeta hemifrån på obestämd tid.  

Källa: CNN

11 augusti 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng