Matcha i Stockholm

Tecknade Människor I Arbetskläder

Region Stockholm har byggt en webbtjänst för att matcha företag med arbetskraftsbehov med företag som har arbetskraft att erbjuda. Bakom webbtjänsten står flera av landets regioner.

– Att vi kan hjälpa till på flera fronter är både positivt och nödvändigt för att vända den negativa trenden på arbetsmarknaden. Genom detta projektet så öppnar vi upp för fler möjligheter att finna ett stabilt jobb och företagare att klara krisen bättre, säger Gustav Hemming (C), tillväxt och samhällsplaneringsregionråd.

Matcha loss

Arbetsmatchningstjänsten är en satsning efter arbetsmarknadens dramatiska förändring under vårens viruskris. Företag som har behov av en viss typ av kompetens lägger helt enkelt upp detta, medan företag som har kompetenser att erbjuda i sin tur lägger upp det. Tjänsten är kostnadsfri och det enda villkoret är att företaget är momsregistrerat och har F-skattsedel.

Webbplatsen, vars huvudägare är Region Östergötland, kommer att finnas tillgänglig till 30 september då ett beslut om eventuell förlängning eller nedsläckning kommer att tas.

Källa: Centerpartiet

29 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto digit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng