Listan för digital skola

skor-ryggsack-960640.jpg

Nu lanseras Skola online (covid-19) där lärare, elever och skolledare kan få en överblick över alla digitala läromedel och verktyg som är tillgängliga att använda gratis. 

– Det största behovet är just lärarstöd för hur man bäst bedriver distans- eller fjärrundervisning och att få digitala läromedel och pedagogiskt material på plats. Vi vet ju sedan tidigare att endast 15 procent av läromedelsmarknaden är digital, så vi behöver snabbt ge tillgång i stor skala, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech Industry.

Det har varit bråda dagar för leverantörer att kunna möta lärares och skolors behov av onlineundervisning, nu när en stor del av Sveriges skolverksamhet kan behöva bedrivas på distans framöver. Men en hjälp finns numera tillgänglig. 

Portalen Skola online (covid-19) uppdateras varje dag och innehåller över 50 leverantörer som arbetat fram stöd till skolor. Där finns kostnadsfria läromedel hela vårterminen, stöd för lärare i hur de kan undervisa online och en ökad beredskap för onlineanvändning.

– Man kan lugnt säga att hela sektorn har gått upp i stabsläge för att hjälpa skolorna förbereda sig, men inte helt utan utmaningar. Skolstängningar har vi redan idag, ökar andelen snabbt så är det ett nationellt nödläge, så jag tror att de insatser branschen gör nu kan få stor betydelse, säger Jannie Jeppesen.

Källa: Swedish Edtech Industry

17 mars 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonit i skolan Foto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng