Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Trelleborgs Teams for Telephony

Trelleborg använder flitigt alla Temas funktioner och när det var dags att byta telefonväxel för enheten i Skellefteå var det naturligt att välja Teams for Telephony. Just nu pågår arbetet att hitta rätt telefoner som passar produktionsmiljön hos gummi- och platstillverkaren Trelleborg.

– Vi använder Teams alla standardfunktioner och det fungerar utmärkt och nu pågår planeringen för Teams for Telephony, säger Per Lindholm, IT Operations Specialist, Trelleborg.

Vad är nästa steg?

– Vi kommer att köpa till en receptionsmodul för att kunna använda oss av en full telefonväxelfunktion och byta ut den gamla och förlegade vi har idag. Vi ser stora besparingar med det och att kunna slippa det månadsvisa underhållet och driftkostnader, eftersom vi idag måste tillkalla externa konsulter när saker och ting går sönder.

Vad är läget just nu internationellt?

– På vårt kontor i Schweiz har de sedan tidigare initierat Skype for Business som hade en liknande funktion. Samma i Stuttgart där man redan är igång med denna funktion för Teams. Här i Skellefteå blir vi den första producerande sajten som går över till detta.

Hur fungerar det rent praktiskt?

– Vi är fortfarande i ett inledningsskede så det är många frågetecken kvar, men vi ser positivt på det. Den stora utmaningen är egentligen för våra medarbetare i produktionen som idag har en annan typ av telefon och där kan detta bli en lite större investering med bärbara enheter.

När är ni klara?

– Det har varit en lång process men förhoppningsvis under 2020. Idag används vanliga dect-telefoner som är kopplade till vår gamla växel och det vi nu behöver är telefoner som både klarar vår produktionsmiljö och den nya lösningen men vi samarbetar med bland annat Microsoft för att lösa det här.

11 februari 2020 Uppdaterad 27 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron, Adobestock

Rekommenderad läsning

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Slutchattat i Teams

17 feb 2021 digit

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Teams Breakouts

Breakouts i Teams

14 dec 2020 digit

Teams släpper nu funktionen Breakout rooms helt öppet, vilket låter mötesorganisatörer dela upp möten i mindre grupper och på så sätt underlätta diskussioner och brainstorming-sessioner.

Orange Katt Sover På Dator

Mer hemmajobb

8 dec 2020 digit

Under pandemin har antalet personer som jobbar hemifrån ökat med 400 procent. Många uppger att de vill fortsätta att kunna vara flexibla med var de jobbar, men kravet är bra och stabila it-lösningar.

En Snigel På En Väg Sedd Bakifrån

Teams mot dåligt nät

2 dec 2020 digit

Snart kommer du att få meddelande som köas och videomöten med sämre bildkvalitet. Det är två lösningar som kommer under 2021 för att underlätta för den med dåligt internet.

Hund Och Matte Tittar I En Laptop

Krav på distansjobb

23 nov 2020 digit

Hälften av alla kvinnor mellan 30 till 49 år skulle tacka nej till ett arbete om det inte går att jobba på distans och närmare 90 procent anser att digitalisering leder till ett friare arbetsliv. Det visar en ny undersökning. 

Tre Mute Ikoner

Hindra mute i Teams

12 nov 2020 digit

Motverka mute, ny offline-funktion och nya Teams-mallar. Microsoft Teams får ständigt nya uppdateringar i takt med att fler och fler användare ansluter sig till tjänsten.

Utställning Medan Isen Smälter På Nordiska Museet

Ny teknik på Nordiska museet

26 okt 2020 digit

Kreativitet och engagemang har varit några av ledorden när Nordiska museet har ställt om de tekniska delarna av sin verksamhet de senaste åren, och inte minst under vårens pandemi. Nu finns alltifrån en förenklad, digital biljettförsäljning till teknik som gör att du kan testa kläder från förr. 

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Meditationshand

Jobba smart i Teams

29 sep 2020 digit

Under pandemin har Microsoft Teams varit en bidragande orsak till att många har kunnat arbeta och ha möten hemma. Nu presenterar Microsoft nya integrationer i Teams, både för smartare möten och för att försöka ge medarbetaren bättre förutsättningar att hantera sin vardag i det nya arbetslivet.