Bezos klimatsatsning

greta-thunberg-aktivism.jpg

Greta Thunberg startade skolstrejk för klimatet. Pengarna i Jeff Bezos fond ska bland annat gå till aktivism.

Jeff Bezos, Amazons vd och grundare och tillika världens rikaste man, satsar 10 miljarder dollar på en stiftelse som ska bekämpa klimatförändringar. Pengarna ska bland annat finansiera forskare och aktivister.

– Jag vill arbeta tillsammans med andra för att både förstärka redan kända sätt, men även utforska nya sätt att bekämpa de förödande effekterna av jordens klimatförändringar, skriver Jeff Bezos i ett inlägg på Instagram.

Den nya stiftelsen, som heter Bezos Earth Fund, kommer att ge sina första utbetalningar i sommar.

Amazon-grundaren har en beräknad förmögenhet på över 130 miljarder dollar, vilket innebär att de 10 miljarderna till Bezos Earth Fund motsvarar cirka 8 procent av hans tillgångar.

Koldioxidneutralt 2040

Jeff Bezos har tidigare sagt att han har som mål att få Amazon koldioxidneutralt senast 2040. En av bolagets stora konkurrenter, Microsoft, har i sin tur sagt att man ska bli koldioxidnegativt till 2030. Bezos förklarar sina intentioner med fonden på Instagram.

– Vi kan rädda planeten. Det kommer att krävas kollektiva åtgärder från stora och små företag, länder, globala organisationer och individer. Jorden är det enda vi alla har gemensamt, låt oss skydda det tillsammans.

Källa: BBC, CNN

18 februari 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Wikimedia

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng