Smart toalett

toalettstol.jpg

En robot som kommer med toapapper och en sensor som känner av lukten på toaletten och eventuellt avråder dig från att gå in. Det är två av nyheterna från teknikmässan CES, som många har längtat efter.

Charmin är ett företag mest känt för att sälja toalettpapper. Nu vidgar företaget sina vyer till att även omfamna högkvalitativ teknik, närmare bestämt doftsensorer och toalettrobotar. 

Det har säkert hänt att du någon gång suttit på toaletten för att där märka att det inte finns något papper. Det problemet löser nu roboten Rollbot åt dig.

Du kan ansluta RollBot till din smartphone via Bluetooth och kalla på den med en knapptrycknng. Roboten har en balansmekanism som gör att den både kan röra sig och hålla sig upprätt, fast den bär på en toalettrulle.

Charmin planerar även att lansera en sensor kallad SmellSense. Sensorn är kalibrerad för att känna av dofter från toaletten och visa upp statusen Go eller No Go, beroende på om du rekommenderas att gå in eller inte. På så sätt kan obehagliga överraskningar undvikas.

Källa: digitaltrends

10 januari 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng