Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Så driver Cisco förändring

Digital transformation blir allt viktigare i en snabbföränderlig värld. För att lyckas krävs att man förstår både nuläge och vart man vill. Här kan Cisco vara till stor hjälp med bland annat beslut och analyser. 

– Det finns ett antal saker att titta på när det handlar om transformation och om hur man som verksamhet kan bli effektivare i allt arbete och säkerställa att de investeringar man gör i teknik genererar så mycket värde som möjligt. En stor del utav konkurrenshoten kommer från nya spelare, som äldre bolag kanske inte har sett de sista åren. Man behöver anpassa sig och driva på för att inte tappa marknadsposition, säger Fredrik Wester, Sales manager på Cisco Services.

– Det handlar också om att bättre nyttja sina pengar när man driver förändringen. Transformationen är något som sker inom it, men det stöd behövs från hela verksamheten för att lyckas.

Är kommunernas situation annorlunda?

– Ja, delvis. Kommunen erbjuder tjänster till sina invånare och då ska de känna att de får nytta av sina skattepengar. Därför finns det också ett värde i kommunen att ha digitala tjänster i större och bredare skala.

Hur ska en kommun gå tillväga?

– Det handlar om att förstå nuläget och veta vilken utgångspunkt man har och hur infrastruktur och applikationer ser ut. Därifrån kan man sedan ta beslut om vad man ska göra i nästa steg. Det är inte alla som har den insynen idag och det är viktigt att man börjar med det arbetet ganska omgående.

Vad skapar detta för nytta?

– Om vi tar företag är det ett sätt för dem att hävda sig i den globala konkurrensen. Att de kan erbjuda mer attraktiva tjänster och vara snabbare med nya tjänster till marknaden, skapa en bättre kundupplevelse och en högre nivå av lojalitet. Det är viktigt för att vara framgångsrik och för att behålla sina kunder.

– För kommunerna kommer det att se lite annorlunda ut. Jag tror att generationerna som växer upp nu kommer att ställa högre krav på att det verkligen finns ett digitalt samhälle och att man som medborgare kan vara delaktig och bli en del av kommunen och de tjänster som kommunen erbjuder.

Och var kommer Cisco in?

– Det viktigaste vi kan göra är att bidra med vår erfarenhet och bakgrund i att driva digital transformation. Både för att förstå nuläget och för att arbeta mer dedikerat med den vision som en organisation har. Fattar man rätt beslut och görs rätt analyser, finns det värden jag kan få ut av min plattform som jag kanske inte riktigt har insyn i just nu? Cisco vill hjälpa till med den resan, så att värdet med tekniken kommer kunden, företaget, kommunen och medborgarna till nytta.

12 december 2019 Uppdaterad 23 december 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Böcker På Ett Bibliotek

Malmö först i Sverige

27 jan 2021 digit

Ett nytt och intelligent logistiksystem på biblioteken i Malmö stad ska göra det enklare för låntagarna och underlätta för personalen. Malmö är först i Sverige med det nya systemet och flera andra kommuner har redan visat intresse.

Ritad Gul Stjärna

Säffle bäst på Facebook

13 jan 2021 digit

Säffle är bäst i Sverige på att engagera sina medborgare på Facebook. En återkommande tonalitet, saklighet och att inte jaga gilla-markeringar är några av nycklarna till framgång.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

Karl Oskar Och Kristina Monument I Karlshamn

Ny RPA-tid i Karlshamn

18 nov 2020 digit

Ett ärende som tidigare tog två veckor kan nu hanteras på en dag. Det är resultatet när Karlshamns kommun anlitade en RPA för att sköta två uppgifter på löneenheten. Digitala e-tjänster har varit en viktig förutsättning och nu tittar lönechef Annika Risberg på ytterligare processer att automatisera.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.