Industrin säkras

svetsare med rör bredvid sig.jpg

När industrin blir beroende av smarta tekniska lösningar vill det till att säkerheten inte sätts på undantag. Därför lanserar säkerhetsföretaget Trend Micro två nya lösningar som riktar sig mot industrin.

– I ivern att bygga och expandera uppkopplade industrimiljöer skapas säkerhetsgap som varken it eller operational technology, OT, kan hantera. Vi insåg snart att säkerhetslösningar nu måste konstrueras annorlunda för att fungera effektivt i dessa nya miljöer, säger Johnny Krogsboll, it-säkerhetsexpert på Trend Micro Sverige.

Över 200 procent

Sårbarheten mot de system som industrin använder sig av ökade med över 200 procent från 2017 till 2018. Enligt Trend Micro beror detta på att de säkerhetslösningar som hittills har funnits på marknaden, inte är anpassade för att kunna skydda miljöer av industriella kontrollsystem.

Därför lanserar säkerhetsbolaget nu programvaror, dels i form av en ny sorts brandvägg som begränsar exponeringen av osäkra kommunikationskanaler, dels programvaran OT Defence Console där användaren får en överblick på driftsystemets uppkopplade utrustning.

Lösningar för 4.0

Dessutom har befintliga lösningar uppdaterats, som till exempel förhindrar att skadlig programvara och obehöriga program körs i operativsystem som Windows och Linux.

– Våra nya lösningar är utvecklade för Industri 4.0, och har Trend Micros 30 år långa erfarenhet av det globala it-säkerhetslandskapet i ryggen. Vi brinner för att kunna ge kunderna tryggheten att veta att de och deras uppkopplade industrimiljöer är skyddade i alla lager, säger Johnny Krogsboll.

Källa: Trend Micro

14 november 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflersäkerhetFoto Mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng