Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan F-Secure och Voister

Autoskydd mot skadlig kod

Hela 80 procent av all skadlig kod hittar sig in genom ouppdaterade program. Med patchhantering och Software Updater så uppdateras dina enheter automatiskt. Klient- och serverskydd som tjänst har inga långa avtalstider och du betalar bara för det du använder. 

– Vi ser en tydlig trend mot tjänstefiering, även inom säkerhet. Programmen vi använder måste fungera och finnas. Det bästa för företag och organisationer är att de kan fokusera på sin verksamhet och låta en partner ta hand om delar av säkerhetsarbetet. Dessutom är det svårt att ha relevant kompetens internt inom säkerhet och därför passar den här tjänsten så bra, säger Fredrik Sjöberg, Sverigechef på F-Secure.

F-Secure och Atea erbjuder Klient- och serverskydd som tjänst. Den bygger på produkten Protection Service for Business från den finska leverantören. I tjänsten ingår inte bara skydd mot skadlig kod utan även patch management för att minimera risken för virusangrepp genom ouppdaterad mjukvara.

Enkelt och automatiskt

Software Updater innebär att man hela tiden kontrollerar och ser till att man har den senaste versionen av de program som är installerade, vilket är en unik fördel. Idag uppskattas att hela 80 procent av all skadlig kod tar sig in genom program som inte är uppdaterade.

– Det här är ett eftersatt område hos många av våra kunder men aktiverar du Software Updater och patchhantering så uppdateras dina klienter automatiskt. Tillsammans med klientskydd löser det en stor del av säkerhetsarbetet.

– För kunden är det väldigt enkelt. Traditionellt har uppdateringar krävt både tid och underhåll men nu sköts allt automatiskt. Tidigare försökte man i första hand skydda sig mot känd skadlig kod och det skedde reaktivt. Med den här lösningen sker sökningen efter okänd skadlig kod proaktivt. Det gör man genom att analysera hur kod beter sig och vad den försöker göra.

Få falsklarm

– Vi har en hög skyddsnivå, samtidigt som vi sällan varnar för skadlig kod i onödan. Att skicka för många falsklarm kan vara förödande. Men när det väl har skett en incident så skickar tjänsten ut ett larm, säger Fredrik Sjöberg. 

Abonnemanget av lösningen är flexibelt och kunden betalar bara för nyttjandegraden av tjänsten. 

 Tjänsten passar därför de flesta företag. Kunden kan få full access till manageringsportalen eller så låter man oss hantera det helt, säger Niclas Wedlund, säkerhetsspecialist på Atea.

6 september 2019 Uppdaterad 25 september 2019 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Lenovo Biometri Thinkshield
video
Ett samarbete med Lenovo

Säker hemma med Lenovo

19 mar 2021 säkerhet

Med säkerhetsportföljen Thinkshield vill Lenovo säkra hemmakontoret inom både hård- och mjukvara. Det innefattar alltifrån fingeravtrycksläsare och kryptering av hårddiskar till molnverktyg och maskininlärning.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk. 

Godis Veritas Data
video
Ett samarbete mellan Veritas och Voister

Säker data med Veritas

26 jun 2020 säkerhet

Allt färre företag klassificerar sin data, det finns en ökad oro för kostnader i molnet och kritisk nertid för it ökar. Det visar en ny undersökning från Veritas. För att komma åt problemen krävs mer kontroll av information och ett ökat fokus på säkerhet.

Lyftkran Mot Gul Molnbakgrund
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Full koll på arbetsmängden

4 jun 2020 säkerhet

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.

alarm-fsecure-lomma.jpg
video
ett samarbete mellan f-secure och voister

Lommas nya larm

31 mar 2020 säkerhet

För att skydda mot cyberhot använder Lomma kommun en EDR-lösning från F-Secure. Med automatiserade sensorer och machine learning analyserar systemet användare och slår larm vid ovanliga beteenden.