Fin med print

lappstift-3dprint.jpg

Nu kan du 3D-printa ut ditt personliga läppstift efter att du testat och valt färgen själv i AR. Snart kan du även bestämma glans och doft på stiftet. 

– Det fungerar så att kunderna besöker en pop up-butik eller skönhetssalong där vår teknik finns. Där får de smakråd rörande läppstiftsfärg och kan prova nyansen virtuellt med augmented reality. När kunder sedan bestämt sig tillverkas läppstiften direkt på stället inom fem minuter med hjälp av vår maskin Ellure Lipstick Printer, säger Selah Li, en av KTH-studenterna bakom Ellure.

Tanken är att Ellures läppstift ska bidra till ett mer hållbart samhälle i framtiden. Den största anledningen till detta är att läppstiften bara produceras i den exakta kulören som kunden önskar. Det sker på beställning och ingen restprodukt blir till.

– Vi planerar också att förpackningen ska vara återvinningsbar, endera tillverkad i bambu eller glas, för att slippa plasten. Våra läppstift är veganska och ej testade på djur.

Hållbart shampoo på ingång

Men utvecklingen av hållbara produkter inom kosmetikaindustrin är inte nödvändigtvis slut här för Ellure.

– Vi vill fortsätta utveckla personaliserade smink- och hygienprodukter. Vår teknik klarar av att tillverka nagellack, foundation, shampoo och duschkräm, avslutar Selah Li. 

Ellure har fått stöd KTH Innovation.

Källa: KTH

5 juni 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng