Bada smart i (Troll)hettan

hund-960640.jpg

I Trollhättan har man placerat IoT-sensorer som mäter vattentemperaturen på kommunens badplatser. Därmed kan du nu hålla koll på tempen både innan du åker till badet och när du väl är där.

– Vi är glada att få sensorerna på plats innan sommarsemestern. Det är en bra service för alla som gillar att bada, säger Ida Andersson på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Trollhättans stad. 

Sensorerna mäter av temperaturen på tre badplatser i kommunen. På två ställen uppdateras siffrorna var tionde minut och på den sista så sker det var tredje timme. Information som sedan skickas direkt till Trollhättans hemsida.

Applikationen görs möjlig med LPWAN-standarden LoraWAN och arbetet har skett via ett samarbete mellan Trollhättans stad, Trollhättan Energi och Iioote. 

– Samarbetet med Trollhättans stad och Trollhättan Energi kommer att möjliggöra många nya spännande lösningar för att förbättra vårt samhälle genom att testa, använda och utveckla framtida affärsmodeller och applikationer inom IoT. Radiotekniken är optimal för applikationer med en liten mängd data och att elektroniken är billigare än i traditionella trådlösa enheter. Detta gör nätverket perfekt för att mäta allt, skapa smarta byggnader och städer, hitta saker och mycket mer, säger Bertil Moberg, ansvarig för IoT Solutions på Iioote. 

– Jag är väldigt glad att vi erbjuder en lösning som är användbar för invånarna i Trollhättan. Att du kan få något som är till nytta för invånarna med små medel och enkla lösningar är ett stort plus. Och att det är färdigt innan sommarlovet är riktigt bra, säger Tom Nordal, stadsnätschef på Trollhättan Energi.

Källa: Iioote

26 juni 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng