Västerbotten väljer AI

fin-rod-verktygslada.jpg

För att öka kunskaperna hos regionala aktörer om AI och machine learning driver Region Västerbotten projektet Dhis, Data i det hållbara samhället. Förutom att erbjuda praktisk erfarenhet blir detta också grunden för att över tid kunna beställa AI-baserade lösningar till företag och komuner.

Med laborationer, inspirerande föreläsningar och andra aktiviteter hoppas Region Västerbotten att Dhis ska öka insikterna om att gamla affärsmodeller kan och bör förändras med hjälp av AI-stödd innovation.

Mycket verkstad

Målet med programmet är att erbjuda deltagarna praktisk kunskap och erfarenheter kring AI, så att de i ett nästa steg kan efterfråga nya former av digitalisering, till exempel chattbottar och automatiskt genererade beslutsunderlag, i såväl privat som offentlig sektor. Något som i sin tur ökar kapaciteten hos regionala it-leverantörer.

Programmet innehåller bland annat introducerande labbar kring bland annat datatvätt, bild och textanalys, labbar kring textanalys/sentimentanalys samt säljprognoser och seminarier om närliggande ämnen som etik och moral i relation till AI.

Projektet pågår fram till 2020 och aktiviteterna genomförs i Umeå och Skellefteå.

Källa: Region Västerbotten

9 maj 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng