Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan NetApp och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Världsbäst i Azure

Azure NetApp Files är den snabbaste lagringen i molnet som finns. Därmed kan man nu lyfta ut de mest krävande applikationerna i molnet, samtidigt som skyddet är genomgående med kryptering, backuper och snapshots. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 23 april 2019 digit

Azure NetApp Files har tre nivåer av prestanda och det finns ingen annan lagring i molnet som är lika snabb som den snabbaste nivån på vår lösning, säger Fredrik Nygren, teknikchef på NetApp.

Azure NetApp Files är en Azure-tjänst där man använder NetApps lagring i Microsofts moln. Bakgrunden till lösningen är att Microsoft ansåg sig behöva en robust filtjänst i Azure-plattformen och vände sig då till NetApp. Att tjänsten är integrerad i Azure sänker inlärningskurvan kraftigt, då ingen ska behöva vara expert på lagring för att börja nyttja tjänsten.

Säkerheten inbyggd

Lösningen konsumeras likt många andra molntjänster per gigabyte och timme, och i tjänsten finns ett genomgående säkerhetstänk. Utöver Azures ursprungliga säkerhet så innehåller nämligen Azure NetApp Files även inbyggda dataskydd i form av backuper och ögonblicksbilder av datat man snabbt kan återvända till, så kallade snapshots.

 I våra lösningar finns alltid möjlighet att kryptera sin data. Även nu i Azure ligger all information säker och krypterad i tjänsten. Skulle något hända kan man dessutom snabbt återställa datan. Detta är viktigt därför att när verksamheten börjar använda molntjänster så förväntar de sig samma säkerhet som i det egna datacentret, men det är inte alltid vad man får. Nu kan man utveckla sin verksamhet i molnet utan att behöva kompromissa på säkerheten.

Tre olika fördelar

För användarna ska Azure NetApp Files förenkla på tre olika sätt. Först och främst ska man nu på ett enkelt sätt kunna lyfta ut traditionella applikationer i Azure. En molnresa som tidigare kunnat vara svår blir nu enklare att göra. Det ska också underlätta för dem som vill arbeta med devops.

Nu kan man utveckla sin verksamhet i molnet utan att behöva kompromissa på säkerheten.

Fredrik Nygren

 Det finns en drivkraft att kunna utveckla nya tjänster snabbare med de färdiga verktyg som redan finns i Azure. Även om datan ligger i molnet så ska det ibland flyttas mellan olika applikationer och miljöer, och det momentet tar vi bort för kunderna. Samtidigt som vi med det inbyggda dataskyddet skapar en säkerhet när utvecklarna släpps loss i molnet. Datan finns alltid tillgänglig och är alltid säker.

Den tredje fördelen är att man tack vare Data Fabric, NetApps dataplattform, kan flytta information mellan det egna datacentret och Azure. Det går också att flytta data mellan publika moln, vilket ska göra att rätt information alltid är på rätt plats.

 Vi har gjort det möjligt att lyfta ut även de mest krävande applikationerna i molnet, och vi ser lösningen som ytterligare ett sätt att hjälpa kunder i deras molnresa. Azure är en fenomenal plattform för framtidens it och där hjälper vi kunder att lyckas utveckla sin verksamhet, avslutar Fredrik Nygren.

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

en fälj på en himmelsblå vw.jpg

Volkswagen väljer Azure

19 nov 2018 digit

Volkswagen Automotive Cloud är en av bilbranschens största molnlösningar som ska rymma alla koncernens digitala tjänster. Det avgörande steget för biltillverkarens omställning till mobilitetsleverantör är resultatet av samarbete med Microsoft.

scania-i-molnet.jpg
video

Scania väljer valfrihet

24 okt 2018 digit

Med målet att erbjuda sina 50 000 medarbetare full valfrihet i 100 länder driver Scania nu en pilot för Macanvändare i molnet. Jätteprojektet med många tekniska utmaningar blir en värdefull erfarenhet också för den övriga Volkswagen-koncernen.

en våg håller på att slå över intill en solig strand.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Inget brus med HP

17 sep 2018 digit

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

Skåne-unikom-citrix-960640.jpg
Ett samarbete mellan Citrix och Voister

Citrix säkrar Unikoms appar

29 aug 2018 digit

Unikom har investerat i Citrix Netscaler SDX, en plattform för applikationsleverans som ska öka deras mobilitet och säkra deras appar i en allt mer flexibel och hotfull omvärld. 

tennis-bastad-960640.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Simplivity lätt val för Båstad

18 sep 2018 digit

Sedan Båstad kommun investerade i den hyperkonvergerade datacenter-lösningen Simplivity har de upplevt mindre komplexitet, bra prestanda och en hög driftsäkerhet. Kommunen har också tjänat in stora summor pengar på köpet. 

foto-microsoft-satya-nadell-960640.jpg

Framtiden är Tech intensity

25 sep 2018 digit

När Satya Nadella inleder Microsoft Ignite så ligger fokus på den nya strategin Tech intensity, där han lyfter H&M som ett lyckat exempel. Enligt Satya är säkerhet, förtroende och samarbete framtiden, något som han också visade genom att tillsammans med Adobe och SAP lansera Open Data Initiative. 

stack-med-stenar-960640.jpg

Flexiblare Azure Stack

27 sep 2018 digit

Azure Stack är inte längre statiskt. Snart kan man investera smått för att sedan öka i kapaciteten, om ett sådant behov skulle dyka upp. Samtidigt ökar Microsoft antalet servrar till maximalt 16 stycken.