Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Smarta kartor och nät

Mazemap ger dig en smart karta över dina lokaler och med Purple kan du optimera affären via nätverket. Det är några av lösningarna som kan integreras i Ciscos trådlösa nät.

 

– Mazemap fungerar som en webbplattform som man kan använda både i mobilen och på datorn i en webbläsare. Det är ett enkelt, digitalt verktyg för att hitta rätt i stora byggnader och visa upp var saker och ting finns på en karta, säger Steinar Morland, affärsutvecklingschef på Mazemap.

– Om vi tittar på systemet och tar Uppsala universitet som exempel, kan man söka på salar i de olika universitetsbyggnaderna och enkelt plocka fram en vägbeskrivning för hur man tar sig dit. Uppsala universitet har som mål att ha norra Europas bästa tillgänglighet.

– Något av de allra viktigaste är att visa hur personer med rörelsehinder ska hitta, och då kan man trycka på ett sådant alternativ i Mazemap och få upp en alternativ väg. Överhuvudtaget sparar verktyget otroligt mycket tid för anställda och studenter på universitetet.

Vilka andra kan dra nytta av Mazemap?

– Vi arbetar mycket med sjukhus i syfte att visa både patienter och anställda var och ting saker ligger. Vi har också så kallad asset tracking för att hitta exempelvis rullstolar. Men vi ser också intresse i traditionell kontorverksamhet för att visa vilka mötesrum som är tillgängliga, med automatisk avbokning av rum som inte blir använda.

En annan partner är Purple. Vad gör ni, Julia Lobera Pérez?

– Vi arbetar med analyslösningar som gör att kunder som erbjuder wifi på en viss yta får möjlighet att lära känna sina användare och interagera med dem. Samtidigt som användarupplevelsen skräddarsys när man befinner sig på det trådlösa nätverket, får ägaren av nätverket koll på hur och när användare tar del av nätverket, och hur de anslöt sig, säger Julia Lobera Pérez, kundansvarig Emear Syd på Purple.

Elin Khosrawi Enmark, vilka kan ha nytta av detta?

– Nöjesparker och retail, och andra branscher där ett nätverk är ett måste. Jag tror många är intresserade av att räkna på en ROI och hitta case om varför man ska göra en sådan här investering, säger Elin Kosrawi Enmark, Slolution Partner Manager på Cisco Sverige.

26 februari 2019 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

kvinna står nere vid havet i röd jacka och mössa.jpg

Nyheter från Red Hat Summit

4 maj 2020 digit

Openshift virtualization innebär en ännu mer öppen och hybridvänlig it-hantering. Det framhöll Paul Cormier, CEO Red Hat, under Red Hat Summit, som i år lockade 80 000 deltagare.

glidflygare på väg att kasta sig ut från en klippa2.jpg
video

Så säkrar Cisco

7 apr 2020 digit

Utvecklare vill snabbt testa nya funktioner medan it fokuserar på säkerheten och mitt emellan står CIO:n som både vill ha snabbhet och säkerhet. Därför bygger nu Cisco framtidens säkerhetslösningar.

stor stor maskin som gräver i stenbrott.jpg
video

Ciscos nya ögon

17 mar 2020 digit

För att tekniker, oavsett om de jobbar med it eller OT, ska kunna samarbeta krävs en gemensam plattform som ger full synlighet. Cisco har utvecklat en lösning med hög säkerhet och kontroll. Prashanth Shenoy förklarar nyttan med Cyber Vision.