Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ciscos smarta lokala lösningar

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

– På Cisco Live släpper vi ACI Anywhere. Det är en uppgradering av vår hyperkonvergerade plattform Hyperflex, förbättringar för Cloudcenter samt nya affärsavtal, säger Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco Sverige.

Vad innebär Application Centric Infrastrutcure, ACI?

– Där arbetar vi med säkerhet och automation och policy. Detta kan vi nu sträcka till publika molnleverantörer, och vi lanserar det här för Azure och AWS, vilket är väldigt spännande.

Vad betyder det att sträcka ut det till dessa molnleverantörer?

– Det betyder att det inte spelar någon roll var man vill konsumera dessa tjänster. Antingen gör man det i sitt egna datacenter, eller i ett publikt moln. Vi går dit datan finns.

Vad innebär det för svenska företag och organisationer?

– Det innebär att data inte längre är centraliserat, utan data finns överallt. Och man vill komma så nära källan som möjligt för att kunna göra en analys och därför går man dit datan är. Det betyder att företag och organisationer kan fokusera mer på verksamhetsbeslut mer än att bara fokusera på vad tekniken tillåter. På så sätt blir det mer flexibelt och mer tillgängligt.

Är det något marknaden har efterfrågat?

– Ju mer saker som är uppkopplade i form av IoT, desto mer data har vi, och då krävs det mer analyser och det blir inte effektivt att centralisera allting, utan vill göra analysen på plats. Det gör att man kan ha en centralpunkt för managering, men många noder på olika orter i Sverige där datan kan analyseras på plats. Och det är något vi släpper med vår nya Hyperflex.

Vad är nytt med den?

– Vi släpper en lite mindre variant som faktiskt kan tillgodose det här behovet. Man kan ställa ut dem på mindre orter utan att det krävs it-personal för att drifta det, utan allt sker centralt ifrån. Och sen kan man utnyttja den datakraften ute på plats.

Vilka fler nyheter har ni?

– Det stämmer. En produkt som heter Cloudcenter som har funnits ett tag, och som nu förbättras. Det handlar om livscykelhantering av applikationer. Och även nya affärsavtal för att investera i datacenter.

Brinner du extra för någon av lösningarna?

– Det skulle vara den nya uppgraderingen på Hyperflex. Det ser jag mycket fram emot och det har varit efterfrågat länge. Det blir superkul.  

31 januari 2019 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Fredrik Kron, Adobestock

Rekommenderad läsning

Ung Kvinna Sitter Och Jobbar På Café Och Tittar Ut Genom Fönstret
video
Ett samarbete med HPE

Zero trust överallt med Aruba

28 apr 2021 digit

Zero trust och säkerhetslösningar som fungerar lika bra överallt blir allt viktigare. Nu presenterar Aruba lösningar som kan anpassas efter verksamheten, och som hanterar och säkrar både användare och klienter på en hybrid arbetsplats.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Skatteverket

Skatteverkets molnstrategi

11 feb 2021 digit

Myndigheters närvaro i molnet är ett hett diskussionsämne, speciellt efter Schrems II-domen i somras. Men för Skatteverket är molnet en självklarhet, inte minst när det kommer till de europeiska cloudtjänsterna. Dessutom har myndigheten en molngrupp som löpande granskar vilka molntjänster som kan användas.

Hjärtan Molnet

Rekord för molnet

8 feb 2021 digit

Globala investeringar i molninfrastruktur växte med 32 procent under det fjärde kvartalet 2020. Marknaden omsatte 39,9 miljarder dollar under perioden, vilket är 10 miljarder mer än samma period 2019 och därmed den största ökningen någonsin. 

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Besättning På Slu Svea Ute Till Sjöss
video

Ett år med Svea

14 okt 2020 digit

Svea är Sveriges modernaste forskningsfartyg och har hitintills gjort drygt 200 expeditioner. All it på fartyget är robust och ska tåla hård sjö, vatten och tuffa tag.