Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Nutanix och Voister

Noll nertid med Nutanix

Nutanix var först ut med hyperkonvergerat och erbjuder lösningar till små och stora organisationer. Med ett självläkande system som löpande hanterar uppdateringar har Nutanix en lösning som kan växa med verksamheten.

Vill du veta mer om hur hyperkonvergerat från Nutanix kan hjälpa dig i din verksamhet?

– Våra kunder behöver ingen egen specialistkompetens om lagring eller servrar utan allt sköts från Nutanix gränssnitt, och vår hyperkonvergerade lösning fungerar på i princip alla ledande tillverkares hårdvara i it-branschen, säger Peter Eriksson, senior systemingenjör på Nutanix.

Sprungna ur Google

Idag väljer bland annat tung industri som LKAB och SSAB och även offentlig sektor samt kommuner Nutanix. Bolagets devis är att vem som helst som vill tänka stort, kan börja litet och att all den server- och containerlast som företag har idag kan packas ihop i mjukvaran.

Enligt Peter Eriksson var Nutanix först med att mynta begreppet hyperkonvergerat och Nutanix har varit ledande att föra branschen kring hyperkonvergerade lösningar framåt.

Bolaget har varken kommit från lagring- eller serverhållet, utan från ”Google-hållet”, som Peter Eriksson uttrycker det, vilket innebär att hela tiden mjukvara och en molnlik upplevelse har stått i fokus.

– Vi har valt att slå ihop de tre viktigaste delarna, det vill säga lagring, lagringsnät, och servrarna, till en enda virtualiserad mjukvarulåda. Det gjorde oss unika när vi skapade konceptet hyperkonvergerade system för snart tio år sedan, säger han.

Flera nivåer av säkerhet

En av de största fördelarna med Nutanix hyperkonvergerade lösning är att det är ett redundant och självläkande system, ett så kallat kluster. Om en del av hårdvaran går sönder, oavsett om det är en hårddisk, en cpu eller en hel server, eller flera servrar i en större miljö, är det inte hela världen eftersom all information finns på flera platser och klustret självläker tillbaka till ett redundant och säkert läge.

I Nutanix mjukvara finns normalt en överkapacitet i systemet som gör att inget riskeras att gå förlorat om något behöver bytas ut. Och på det en intelligens som hanterar och fördelar datan så att det blir en jämn spridning, oavsett hur många servrar det handlar om.

– Tanken är att du ska kunna leva kvar i vår lösning utan att bli påverkad när miljön växer eller vid stora migreringsprojekt av hårdvaran, säger Peter Eriksson.

Tid på annat

En av de viktigaste poängerna med hyperkonvergerade lösningar är att frigöra tid för tekniker och annan it-personal. Idag går mycket tid för många åt till att både drifta och uppdatera olika system. Ofta är det också så att it-personal kan lite om väldigt många olika delar, snarare än att de är specialiserade på exempelvis servrar eller lagring.

Nutanix

Vill du veta mer om hur Nutanix passar i din verksamhet? 

Nutanix packar ihop samtliga av dessa lager till ett användargränssnitt som blir enkelt för den ansvariga att sköta.

– Ett stort bekymmer brukar vara att uppdateringar i olika enskilda delar i en it-miljö påverkar andra delar, vilket kan göra att program samt funktioner slutar att fungera bra tillsammans efter en patchning eller uppdatering. Det sköter vårt system. Det enda du som tekniker behöver göra är att enkelt klicka på det du vill göra och det som föreslås, utan att behöva bekymra dig över konsekvenserna. Jag har aldrig mött en tekniker som har alldeles för lite att göra. Det vanliga är väl tvärtom, och det är deras arbete vi vill underlätta, säger Peter Eriksson.

19 december 2018 Uppdaterad 27 december 2018 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
video
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Smart City
video
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Cevt Redigerad
video
Ett samarbete med Nutanix

Hypereffektiva Cevt

22 jan 2021 digit

För att kunna arbeta med VDI:er med höga grafikkrav har Cevt investerat i ett hyperkonvergerat datacenter från Nutanix. Flexibiliteten och snabbheten uppskattas, vilket även lett till att det tidigare ljumma intresset för VDI:er har ökat.