Volkswagen väljer Azure

en fälj på en himmelsblå vw.jpg

Volkswagen Automotive Cloud är en av bilbranschens största molnlösningar som ska rymma alla koncernens digitala tjänster. Det avgörande steget för biltillverkarens omställning till mobilitetsleverantör är resultatet av samarbete med Microsoft.

– Volkswagen drar nytta av den nya tekniken för att ställa om till digitalt och för att leverera nya, innovativa, uppkopplade biltjänster till sina kunder. Världens ledande företag använder Azure, och vi är mycket glada att Volkswagen valt Microsoft. Tillsammans kommer vi att ge människor en helt ny körupplevelse, säger Satya Nadella, Microsofts vd.

Om två år kommer fler än 5 miljoner VW-bilar/år vara fullt uppkopplade och ingå i Automotive Cloud.

I framtiden kommer alla bilbaserade tjänster i Volkswagens fordon samt den koncernomspännande molnbaserade plattformen One Digital Platform, ODP, bygga på Microsofts molnlösning Azure och på Azure IoT Edge. Om två år kommer fler än 5 miljoner VW-bilar/år vara fullt uppkopplade och ingå i Automotive Cloud.

Som en ingående del i den nya enheten för sitt bilmoln, kommer Volkswagen att upprätta en ny utvecklingsavdelning i USA inte långt från Microsofts huvudkontor. För att på olika sätt bistå Volkswagen med bilens omvandling från analog till digital kommer Microsoft att ge praktisk support. Bland annat i form av personalrekrytering, personalförvaltning och olika konsulttjänster.

19 november 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto Mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng