Ett säkerhetshot mindre

fbi-trend-micro-hund-960640.jpg

FBI har tillsammans med Trend Micro lyckats släcka Scan4You, verktyget som används av kriminella för att utveckla virusprogram.

– Som en stark röst i den globala kampen mot cyberkriminalitet är vi alltid stolta över att kunna stötta polisens och rättsväsendets arbete världen över, säger Johan Jarl, säkerhetsexpert på Trend Micro Sverige.

Redan 2012 började Trend Micro sitt arbete med att stoppa programmet Scan4You. Programmet har gett kriminella möjlighet att scanna drygt 30 antivirusprogram för att få information om viruset har blivit upptäckt och därefter kunnat göra sina skadliga program ännu mer effektiva. För att hitta en lösning startade Tren Micro ett samarbete med FBI, som nu har gett resultat.

För drygt ett år sedan greps två personer misstänka för inblandning och i våras dömdes de för att ligga bakomScan4You, som nu har stängst ned.

– I det här fallet har vårt globala hotinformationsnätverk och vårt team av säkerhetsforskare och experter visat sig vara en ovärderlig tillgång för FBI för att kunna ringa in denna ökända CAV-tjänst. Detta är ett stort slag mot cyberkriminaliteten och vi kommer att fortsätta stötta rättsväsendet i vår kamp för att skydda den uppkopplade världen, säger Johan Jarl, säkerhetsexpert på Trend Micro Sverige i ett pressmeddelande. 

12 juni 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Emilia Piensoho säkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng