Bredda bilden av teknik

breddabilden7.jpg

Efterfrågan ökar på tekniska yrken i Sverige. Inför internationella kvinnodagen den 8 mars lanseras därför Teknikföretagens bildbank Bredda bilden.

Det finns ett stort behov av tekniker och ingenjörer inom teknikens värld. För att kunna möta den hela tiden ökande efterfrågan så vill initiativet Bredda bilden att fler ska känna sig inkluderade i teknikbranschen. Därför vill de, just som namnet antyder, bredda bilden av vad teknik är och vilka som utvecklar den.

Bredda bilden är ett samarbete mellan arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen och fotografen Emilia Bergmark-Jiménez. Teknikföretagen anser att det är viktigt med förebilder och representation ifall man ska nå ut till nya grupper och därför erbjuder de bilder som visar en del av teknikbranschen som annars inte syns så mycket. Och att nå ut till nya grupper är i sig ett krav om Sverige ska fortsätta vara ett land i teknisk framkant, menar de.

breddabilden6.jpg

Alla kvinnor som medverkar i Bredda bilden jobbar med teknik.

Alla bilder i bildbanken visar personer som är studenter eller verksamma inom tekniska yrken.

– Som fotograf måste man våga utmana, ifrågasätta och bryta konventioner. Jag anser att vi har ett ansvar för att utveckla samhället och vara med och i bild visa det samhälle vi vill ha. Det är min övertygelse att fotografi kan förändra ett synsätt. Att Teknikföretagen har gett mig förtroendet att gå hela vägen och skapa en hel bildbank är det som gör samarbetet unikt. Sedan är det ett tillfälle att nå väldigt många i en mansdominerad bransch, det ger projektet tyngd och visar att Teknikföretagen tar frågan på allvar, säger Emilia Bergmark-Jiménez.

breddabildenfoto5.jpg

Bilderna i Bredda bilden är gratis att använda.

 

6 mars 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonledarskapFoto Emilia Bergmark-Jiménez

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng