Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nya flexibla Hyperflex

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.

– Först av allt är jag exalterad över att ha lanserat Hyperflex 3, och vi lanserar den här i EMEA därför att många av funktionerna som tillkommer var efterfrågade från användare i Europa. Jag är också glad över möjligheten att kunna supporta många olika virtualiseringslager, oavsett om det är VMware eller Hyper-V eller någon annan, säger Kaustubh Das, vice president of product management, Cisco.

– Hyperflex är den snabbast växande produkten i Ciscos historia, så det är en produkt som haft enorm respons. Så vi har medvind och ser en hög tillväxt, och Hyperflex 3 kommer att förbättra den kurvan ännu mer.

Vad är skillnaderna mellan de tidigare Hyperflex och Hyperflex 3?

– Skillnaderna speglar ganska mycket vad våra kunder försöker göra. Kunder som tidigt började med hyperkonvergerat försökte ta en väldigt enkel applikation, som VDI, och använda den på Hyperflex. Kunder nuförtiden säger: ’Jag vill använda vilken applikation som helst, i vilken skala som helst’. Det handlar om valfritt moln, valfri applikation och valfri skala, och det tillåter våra kunder att göra mer. Plattformen är utformad för att supporta alla dessa olika grundstenar. 

När vi möts på Cisco Live 2019, var tror du att Hyperflex 3 kommer att vara då?

– Det är en intressant fråga därför att Hyperflex 3 kommer snart att följas av nya versioner. Vi har släppt nya funktioner var fjärde eller var femte månad, och det kommer fortsätta. Det betyder att det som våra kunder köper idag fortsätter bli ännu bättre framöver.

– Något som också kommer bli stort för oss, och som vi hörde på keynoten, är ”the age of intelligence”. Vi kommer att få mycket mer möjligheter att supporta arbeten som kräver machine learning och AI men även att vi tar in de sakerna internt och börjar managera mer intelligent. Och självklart är det så att ju längre fram vi kommer så släpper vi mer och mer nya funktioner. 

1 februari 2018 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Hemarbete 960640
video
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

kalmar-960640.jpg

Molnspan för Region Kalmar

20 nov 2019 digit

Region Kalmar läns stora utmaningar ligger kring mobilitet, moln och säkerhet. När regionen omvärldsbevakar så spanar man därför in hyperkonvergerat och lösningar rörande det hybrida molnet.

Oatly oat drink + shoes.jpg
podcast
ett samarbete med nutanix

En hyperkonvergerad havredryck

29 maj 2019 digit

Svenska Oatly har som mål att producera 100 miljoner liter om året på sin anläggning i Landskrona samtidigt som man är på gång att öppna nya verksamheter i Nederländerna och USA. För att expansionen ska gå så smidigt som möjligt har man valt hyperkonvergerade datacenter från Nutanix.

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

komatsuforest960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Cisco säkrar skogen

14 nov 2018 digit

Skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest har investerat i två hyperkonvergerade datacenter från Cisco. Valet föll på Hyperflex 3.0 med stöd för stretchat kluster och därmed ska säkerheten, skalbarheten och prestandan bli bättre.

äldre dam håller en yngre kvinna i handen och tittar i kameran.jpg
video

Varbergs mjuka servrar

12 nov 2018 digit

Med system som arbetar 25 procent snabbare har Varbergs flytt av 185 servrar till en hyperkonvergerad miljö inneburit stora vinster. It-personalen kan istället arbeta proaktivt, och nu pågår arbetet för att avgöra vad som ska köras i molnet och vad som ska finnas lokalt. 

motas-med-cisco.jpg
video

IBM möts på riktigt

1 nov 2018 digit

Med kontor från norr till syd och medarbetare i ständig rörelse blev en flexibel videomöteslösning allt viktigare för IBM. Med Cisco Webex Board är resultatet bättre dialog och högre effektivitet.

bianca-ingrosso-som-sommarpratare.jpg
video

Cisco säkrar sändningen

4 okt 2018 digit

Med valet av en avsiktsbaserad nätverkslösning kan Sveriges Radio med några enkla musklick skapa isolerade nät för allt från BYOD till direktsändningar.