Prisad AI-lösning

två robothänder håller ett upplåst rött hjärta i sina händer.jpg

Innovatörerna bakom Heartstrings prisas som Årets studentföretagare 2018. Max M och Ali Mohammedi hoppas att lösningen ska kunna rädda en miljon liv om året.

Heartstrings heter den tekniska innovationen som Max M Mohammadi tagit fram tillsammans med sin bror Ali. Det är ett litet redskap utrustad med sensorer som man håller mot bröstet ovanför hjärtat i 30 sekunder, och som bland annat läser av blodtryck, syremättnad, och kroppstemperatur.

– Jag är oerhört tacksam att få detta pris och chansen att representera Sverige i den globala tävlingen. Att bli Årets studentföretagare betyder väldigt mycket. Det kommer att bidra till min vision att rädda en miljon liv om året, säger Max M Mohammadi, student vid KTH i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Maskininlärning i molnet

Dessa data skickas sedan upp i ett moln där en programvara byggd på maskininlärning samlar in, analyserar och skickar tillbaka hur ditt tillstånd är till en app i din mobiltelefon.

Tillsammans med läkare utanför Sverige som ingår i brödernas företag har man gjort ett försök med 700 patienter. Dessa  sett att maskininlärningsprogrammet kan diagnosticera patienter med 95 procent säkerhet i jämförelse med läkarnas bedömningar.

Källa: Entreprenörskapsforum.se

22 januari 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim Lefflerit i vårdenFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng