Doktorera i e-handel

kvinna_i_garderob.jpg

Nu startar Högskolan i Borås och Jönköping University företagsforskarskolan INSiDR med fokus på digital handel.

Svenska handelsföretag behöver kunskap och kompetens som stärker deras konkurrenskraft på den globala marknaden där digitaliseringen går i snabb takt. Högskolan i Borås och Jönköping University är båda ledande inom digital handel och bedriver sedan tidigare forskning och utbildning med nära samverkan mellan företagsekonomi, med inriktning mot marknadsföring, och informatik/datavetenskap.

Förberedelserna för forskarskolan med fokus på digital handel börjar i mars 2018 och den första kullen med cirka tio doktorander börjar i hösten. De flesta doktoranderna kommer att vara anställda av de företag som ingår i projektet och ägna 80 procent åt sina forskarstudier. Resterande 20 procent arbetar de på företagen.

– Vi har väldigt goda erfarenheter av företagsforskarskolan som samarbetsform. Det är ett koncept som alla parter vinner på. En företagsforskarskola innebär ett rejält kompetenslyft för en hel eller en del av en bransch, samtidigt som det omgivande samhället gagnas av mer konkurrenskraftiga företag, säger Stefan Östholm, verksamhetschef på KK-stiftelsen som stödjer projektet.

Projektet INSiDR, Industrial Graduate School in Digital Retailing, finansieras med 21,6 miljoner kronor från KK-stiftelsen, samt motsvarande belopp från de deltagande företagen Ellos Group, Eton, Odyssey, Swedbank Sjuhärad, Tieto och Viskans System AB.

Källa: Högskolan i Borås

11 januari 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldit i skolanFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng