Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

"Spark board föddes vid köksbordet"

Torkel Mellingen är grundaren av Cisco Spark board. Här pratar han om hur idén kläcktes när han och några kollegor satt runt köksbordet, på vilket sätt samarbetet med Apple är viktigt och hur Spark board kan komma att utvecklas framöver. 

Torkel Mellingen, hur kom du på idén?

– Vi var tre stycken som för tre år sedan satt runt köksbordet och tänkte att vi måste komma på den nästa stora idén. Vi hade utrustat oss med papper och penna för att komma på något helt mindblowing. Men vi slarvade nog lite, så efter fyra dagar var papprena fortfarande ganska tomma.

– Då tänkte vi på vad det egentligen är vi försökte lösa här, och det var ju att fokusera på användaren. Och vi har sedan tidigare jobbat väldigt länge med mötesrum, så vi tänkte att istället för att fokusera på nästa generation av videosystem så ska vi tänka på användarbehoven i ett mötesum. Och då uppfann vi Spark board.

Du har jobbat mycket i Silicon Valley med Spark board?

– Ja, vi har ju ett partnerskap med Apple och som designer är det väldigt spännande att jobba med Apple som värderar design väldigt högt, och gör design tillgängligt för folk. Vi har diskuterat med dem vad man vill se och efter det försökt skapa något nytt som utför det gamla. Apple är ett företag som ständigt kommer på nya produkter som också konkurrerar med deras egna tidigare lanseringar. 

Det är inte så längesedan Spark board lanserades. Hur långt har ni kommit?

– Vi är bara i startgropen, det är en lång historia som ska gå över många år. Vi brukar jämföra det lite med Iphone eller Ipad - det de startade med var ganska enkelt och så blir produkten allt bättre med tiden. På samma sätt tänker vi att det här bara är en första variant av Spark board där vi har med det enklaste och viktigaste, och så utvecklar vi vidare de kommande åren. 

8 september 2017 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Mobiler 960640

Trendbrott för mobiler

26 nov 2020 digit

Försäljningen av mobiler i Europa, Mellanöstern och Afrika landade på drygt 93 miljoner enheter under årets tredje kvartal. Det är en ökning med 2,1 procent jämfört med samma kvartal förra året, och ett trendbrott under 2020.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

kvinna står nere vid havet i röd jacka och mössa.jpg

Nyheter från Red Hat Summit

4 maj 2020 digit

Openshift virtualization innebär en ännu mer öppen och hybridvänlig it-hantering. Det framhöll Paul Cormier, CEO Red Hat, under Red Hat Summit, som i år lockade 80 000 deltagare.

glidflygare på väg att kasta sig ut från en klippa2.jpg
video

Så säkrar Cisco

7 apr 2020 digit

Utvecklare vill snabbt testa nya funktioner medan it fokuserar på säkerheten och mitt emellan står CIO:n som både vill ha snabbhet och säkerhet. Därför bygger nu Cisco framtidens säkerhetslösningar.