"Ensure good instead of chasing bad"

pat gelsinger.jpg

Pat Gelsinger, vd på VMware, på VMworld i Barcelona.

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

Under tisdagsmorgonen samlades nästan samtliga besökare på VMworld i Barcelona när Pat Gelsinger höll den stora keynote-sessionen. Han pratade återkommande om att förenkla saker och ting för kunder, och där VMware nu inom många områden försöker se till att deras lösningar kan täcka ett helt behov. En av lösningarna som går inom den ramen är inte minst NSX Network Virtualization and Security Platform, en virtuell nätverks- och säkerhetsplattform som man kan använda både i privata och offentliga moln samt både på mobil och desktop.

 Använder ni inte NSX så är ni redan för sena, tyckte Pat Gelsinger.

Återkommande under keynoten var även mobilitet, molnet och säkerhet som Gelsinger ser som tre av de viktigaste områdena inför framtiden. Passande nog till mantrat lanserade VMware Integrated Openstack 4.0 – ett datacenter som bland annat ger alla funktioner från den nya Ocata-releasen.

Även VMware HCX Technologies lanserades som ska vara ett säkert hybridmoln med sömlös mobilitet mellan vSphere-versioner, både lokalt och i molnet.

gelsinger vr.jpg

Alan Renouf och Pat Gelsinger visar upp det virtuella virtuella datacentret.

Därefter tog han in Alan Renouf på scenen, Senior Product Line Manager på VMware, som nyligen hade anordnat ett 36 timmars hackaton. Under timmarna kom de på det virtuella virtuella datacentret, som självklart Pat Gelsinger testade inför den drygt 10 000 personer starka publiken. Det är producerat med hjälp av Amazon och sattes ihop på en dag. Att det går att besöka det virtuella datacentret via VR ska göra det lättare att hantera och att se vad som faktiskt finns där inne.

 Det är öppet för alla, ta er dit, uppmanade Pat Gelsinger lyriskt.

Prioriteringen av säkerhet ser Pat Gelsinger som lika given som rimlig. Det gör han eftersom han upplever att något har blivit fel i säkerhetsbranschen, allt fler betalar allt mer för sina skydd men de hamnar ändå längre efter.

Han liknar att ha blivit hackad med att hitta en nål i en höstack, men varför då inte göra sig av med höstacken? Det ska han och VMware försöka göra nu i och med VMware AppDefense Security. En lösning som monitorerar processerna från hypervisorn vilket ska minimera attackytorna. 

 Vi ska säkerställa att allt är bra istället för att hela tiden jaga det dåliga. Det ska bli enkelt för kunderna som inte ska behöva ha 40 olika säkerhetslösningar längre.

12 september 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit Foto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng