Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Joe Baguley: Utgå från kunden så tar du affären

Prata med dina kunders kunder och kolla in hur Google och Facebook jobbar med interaktion. Allt annat måste du skapa genuint. Joe Baguley, VP och CTO EMEA VMware tipsar hur du når framgång i det digitala ekosystemet.

På din keynote pratade du om kundernas kunder, varför är det viktigt?

– Om man tittar på alla leverantörer som är här och man ser hur de pratar med sina kunder, så har det alltid handlat om att sälja till it-avdelningen. Nu handlar hela världen om digital transformation och att engagera sig mer med användarna.

– De mest intressanta samtalen vi haft med kunder har inte varit när vi ska sälja till it-avdelningen utan när vi tillsammans med it-avdelningen arbetar med att sälja till deras kunder. Att hjälpa våra kunder lösa deras kunders problem är det viktiga.

Många företag försöker efterlikna Google, Facebook eller Amazon, vilket är ditt råd?

– Många försöker härma Googles infrastruktur eller Facebooks appar, men det man egentligen vill är att efterlikna hur de pratar med sina kunder för det är där skillnaden ligger. Anledningen till att Facebook och Google är så populära är på grund av deras interaktion och kundfokus. Google tittade redan från början på vad kunden behöver och de har inte gått från det än.

– Om man tittar på hur många företags processer, uppgraderingar och så vidare fungerar är allt uppbyggt för att lösa affärsproblem, inte användarproblem. Jag tror det är nyckelförändringen – man måste börja se åt ett annat håll. Tittar man på användarna först så kommer även affärsbehoven mötas.

– Där ligger den stora skillnaden. Google, Facebook, Amazon och alla andra appar du har på din telefon säljs till användare, men allt som säljs till företag säljs till chefer. Där är skillnaden. Vill du nå en digital transformation måste du lösa det problemet.

15 juni 2017 Uppdaterad 22 maj 2018 Reporter Fredrik Adolfsson ledarskap Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

två coronavirus, en röd till vänster och en blå till höger.jpg

Stopp för fake news

18 mar 2020 säkerhet

Facebook, Google, Linkedin, Microsoft, Twitter Youtube och Reddit. Alla de stora plattformarna går samman för att motverka att falsk information om coronaviruset sprids via dem.

universitet-960640.jpg
video

CIO:er stärker högskolan

30 okt 2019 it i skolan

För att stödja varandra i den digitala utvecklingen på universitet och högskolor startades nätverket ITCF. Samarbetet underlättade vid införandet av GDPR och framöver väntar nya utmaningar, som hantering av forskningsdata och molntjänster.  

sca-skogsindustri.jpg
video

SD-WAN för SCA

17 jun 2019 digit

Skogsindustribolaget SCA förnyar både datacenter och nätverk. Med Ciscos SD-WAN blir nätverket mjukvarudefinierat och snabbare och VMwares NSX ska göra datacentret driftsäkert och datasäkert, och enkelhet och flexibilitet är nyckelorden i sammanhanget. 

sex barn på rad som tittar i sina mobiler.jpg

I jättarnas järngrepp

24 jan 2019 digt

Sedan internets födelse badar vi i information och de stora internetbolagen är i ständig kamp om att fånga just dig och din uppmärksamhet. Därför styr deras algoritmer oss till det extrema, menar tekniksociologen Zeynep Tufekci.

eiffeltornet-med-fyrverkerier.jpg

EU gör Google bättre

5 dec 2018 digit

Efter ett beslut i EU kan företag som använder digitala plattformar se fram mot större transparens och ett jämnare styrkeförhållande när de köper tjänster av Airbnb och Facebook.

bebis-som-surfar.jpg

Så surfar spädbarn

3 okt 2018 digit

Det digitala utanförskapet fortsätter minska i takt med att allt fler äldre kopplar upp sig. Samtidigt som Netflix och andra betaltjänster har blivit en del av vardagen tappar vi förtroende för Google och Facebook. Det visar årets upplaga av Svenskarna och internet.

lantmäteriet-boverket-960640.jpg

Regeringens nya uppdrag

19 jul 2018 ledarskap

Regeringen har gett Boverket och Lantmäteriet i uppdrag att effektivisera samhällsbyggnadsprocessen genom digitalisering. 

lesley på bootcamp.jpg
video

När mångfald driver intäkter

19 jun 2018 ledarskap

För HP är mångfald mycket mer än fagra löften i marknadsföringssyften. För Lesley Slaton Brown och Daniel Antonsson går vägen till innovation och lönsamhet via modiga samtal, skrotade stereotyper och en företagskultur som speglar kundernas bakgrund och intressen.

jonas eriksson påväg att blåsa i visselpipan på en fotbollsplan.jpg
video

400 sekundsnabba beslut

15 jun 2018 ledarskap

Efter 30 år som fotbollsdomare tar nu Jonas Eriksson plats i SVT:s VM-studio. Under en match fattas upp mot 400 beslut och då gäller det att ha en teknik för att de flesta blir rätt och kunna hantera när det blir fel. Något som kan överföras till all form av ledarskap.