Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Daniel Siberg: Så ökar du din produktivitet

Trots mobila arbetssätt och aktivitetsbaserade kontor så jobbar de flesta på precis samma sätt som tidigare. Daniel Siberg på Microsoft ger tips hur både produktiviteten och engagemanget kan öka.

DNA, vad är det?

– Det ska möjliggöra att man kan jobba var man vill, när man vill och på så sätt få möjligheten att spara mer tid. Tid som du kan använda till att jobba mer, höja kvaliteten i ditt arbete eller komma hem snabbare.

Du nämnde att 83 procent av anställda på företag inte är engagerade i sina arbetsgivare. Tror du att aktivitetsbaserade kontor kan vara en lösning på det?

– Vad det först och främst visar är att de 17 procenten som är riktigt engagerade i sin arbetsgivare visar sig vara dubbelt så produktiva. Så hur kan man då få mer engagerade medarbetare? En rapport från Leesman - som är gjord på personer som arbetar på aktivitetsbaserade kontor – visar att de som verkligen tagit till sig det nya arbetssättet är dubbelt så engagerade. Så sättet att få engagerade medarbetare är att ge de möjligheterna att jobba mobilt, när och där de vill. Se till att de tar till sig arbetssättet.

Samma rapport visar ju att bara nio procent anammar det nya mobila arbetssättet, hur löser man det?

– När vi pratar om DNA så tar vi utgångspunkt i tekniken, platsen och människan. Projekt som dessa börjar ofta med att man gör om sitt kontor, helt enkelt. Det man då också måste säkerställa är att man gör teknikinvesteringen som krävs för att möjliggöra att kunna jobba på det nya sättet. Sedan som en tredje punkt handlar det om att göra så att människorna tar till sig de nya sätten och börjar jobba med den nya tekniska plattformen. Tittar man inte på helheten får man inte till det, och Leesman-rapporten visar att 73 procent i stor grad jobbar på samma sätt som innan förändringen. 

– Det man måste säkerställa är alltså att man gör teknikinvesteringen som krävs, ser till att de anställda kan använda den nya tekniken, visar ett ledarskap som främjar lärande, förändrar arbetssätten och är med och driver förändringen.

20 juni 2017 Uppdaterad 15 augusti 2017 Reporter Fredrik Adolfsson ledarskap Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Slutchattat i Teams

17 feb 2021 digit

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Holmen 960640

Holmens molnlycka

25 jan 2021 digit

Holmen går igenom en digital resa med fokus på molnet, SD-WAN och robotar, vilket har inneburit ökad effektivitet och digital lycka hos medarbetarna. Nästa steg är att bli ännu mer databaserade. 

Videomöte Teams 960640

Kontroll i Teams

8 sep 2020 digit

Nu lanserar Microsoft ytterligare en nyhet i Teams. Den nya funktionen spotlight innebär att mötesarrangören kan kontrollera vyn för samtliga deltagare.

Karolinska

Corona förändrade Karolinska

15 jun 2020 digit

När covid-19 kom till Sverige förändrades verkligheten för medarbetarna på Karolinska Universitetssjukhuset. Plötsligt krävdes ett stort antal virtuella mötesrum och it-avdelningen jobbade sju dagar i veckan för att hinna leverera. Pandemin har också gjort läkare och annan vårdpersonal mer mottaglig för ny teknik.

Cisco Pod Some PUFF
podcast

Cisco med ögon på bollen

10 jun 2020 digit

När coronapandemin bröt ut gapade många kontor tomma. Då beslutade Cisco Sverige att flytta de oanvända videosystemen till äldreboende. Det berättar Per Samuelsson Sverigechef Cisco när han gästar Voisterpodden tillsammans med Voisters Lisa Nore och Ateas vd Kalle Hultenheimen. Och så blir det lite golfsnack också.

maria och jesusbarnet på färgat glas i en kyrka.jpg
video

Digital kyrka i tiden

5 maj 2020 digit

Ökad efterfrågan på digitala gudstjänster och jourhavande präster är några effekter som Svenska kyrkan ser under rådande pandemi. När allt blir mer normalt hoppas samfundet på digitala lösningar för att boka dop och att alla 22 000 anställda ska ha tillgång till Office 365. 

flera gamla telefonlurar i luften i olika färger.jpg

Teams nu i Slack

2 apr 2020 digit

Slack närmar sig Teams och har lanserat en app som gör att användare kan ringa in till Temas. Intresset har hittills varit mycket stort.

tre unga munkpojkar i tibet går med varsitt paraply i tempel.jpg

Västerås visar vägen

30 jan 2020 digit

För att öka teknikintresset startade Västerås Expectrum där etablerade och nya bolag samarbetar med elever. Upplägget har väckt intresse, både från andra kommuner men hubben har även haft mer långväga besök.