Lisa Lindström: Alla bör sjunga kod

Lisa Lindström, koncernchef Doberman om hur man får medarbetare och organisationer att bli de bästa någonsin och varför det är viktigt att sjunga kod. Lyssna på Lisa i Voisterpodden!

– Allt grundar sig i synen på människor. Att driva företag är att inse att människorna och deras talang är det enda som jag har och som jag kan utveckla. Med tanke på hur konkurrensutsatt talangmarknaden behöver allt fler fundera på hur vi ska rekrytera och behålla de medarbetare vi har.

– Människor som känner sig inkluderade för automatiskt ett engagemang. När det gäller större beslut vill jag att alla medarbetarna ska känna sig inkluderade. Det kan vara allt från etiska ståndpunkter som om vi jobba med en specifik kund eller inte. Om man väljer bort en kund så behöver medarbetarna vara engagerade hur vi tar in ett annat uppdrag.

Vid sidan av arbetet som koncernchef på Doberman sitter Lisa Lindström bland annat med i Telias Division X:s advisory board. Lika mycket som det handlar om att stötta innovationer är det viktigt att förbereda den mogna organisationen för nya idéer.

– Vi behöver jobba med nyfikenhet. Det kan handla om att sjunga kod men också väldigt konkret att ta reda på vilka drivkrafter som medarbetarna har och sedan ge förutsättningarna. Det kan vara allt från fysiska arbetsplatsen, till arbetstider till om du vill ha fem projekt parallellt eller ett i taget. 

Fler Voister-poddar hittar du här samt i Podcaster-appen. 

17 februari 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth Noredigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng