Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

"Är som Lego för vuxna"

lego.jpg

Appar är ett utmärkt sätt att driva innovation och vice versa. Det är dessutom ett signum för molnmogna företag. Det menar Anders Wendt, affärsområdesrepresentant på Microsoft.

För varje dag som går växer utbudet av appar och de företag som satsar på apptillverkning är också de företag som är mognast i molnet. Att lägga sin utveckling i molnet kräver nämligen inte stora kapitalinvesteringar vilket i sin tur gör det möjligt att för många startups att våga satsa på sina appar.

anders wendt, microsoft

Anders Wendts bästa app-tips

  • Bara börja. Var proaktiv och välj något att testa.
  • Ta fram en prototyp snabbt, helst under en månad.
  • Arbeta iterativt.

 För att fånga någons intresse måste man ha en app, och det fantastiska med molnet är att det kapar tiden för utveckling. En prototyp av en app ska inte ta längre tid än en månad att utveckla, säger Anders Wendt.

Undersökningar har visat att de företag som är mest molnmogna är de företag som har en tydlig definition av molnet och som mäter och responderar på sin verksamhet. De har i snitt 2,2 deploymentmodeller till skillnad från molnomogna företag som har en modell deployerad.

 Vi ser också att de molnmogna företagen spenderar dubbelt så mycket pengar på molnet och har dubbelt så stor budget för innovation. För att stötta digital innovation krävs mod att utmana strukturer, ett fokus på just innovation och att man hittar snabbare sätt att utveckla apparna, säger Anders Wendt.

Där kan exempelvis Azure App services vara ett hjälpmedel. Det är språkoberoende, skalar dynamiskt och går att koppla mot affärssystem.

26 maj 2016 Uppdaterad 4 oktober 2019 Reporter Miguel Guerrero digit Foto Atea

Rekommenderad läsning

Bild Tagen Innifrån Sara Kulturhus Ut På Omgivningen

Smart från start i kulturhus

26 apr 2021 digit

När Sara kulturhus i Skellefteå invigs i september blir det världens högsta trähus. Byggnaden har det senaste inom it, en genomtänkt automation och för att skapa tillgänglighet för alla finns appen Min personliga vän. 

Coopanställd Scannar Vara Med App

Coop scannar hållbarhet

15 apr 2021 digit

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Slutchattat i Teams

17 feb 2021 digit

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Skatteverket

Skatteverkets molnstrategi

11 feb 2021 digit

Myndigheters närvaro i molnet är ett hett diskussionsämne, speciellt efter Schrems II-domen i somras. Men för Skatteverket är molnet en självklarhet, inte minst när det kommer till de europeiska cloudtjänsterna. Dessutom har myndigheten en molngrupp som löpande granskar vilka molntjänster som kan användas.

Hjärtan Molnet

Rekord för molnet

8 feb 2021 digit

Globala investeringar i molninfrastruktur växte med 32 procent under det fjärde kvartalet 2020. Marknaden omsatte 39,9 miljarder dollar under perioden, vilket är 10 miljarder mer än samma period 2019 och därmed den största ökningen någonsin. 

Flera Micar Uppställda Mot Grön Bakgrund

Så funkar Clubhouse

4 feb 2021 digit

I sociala medieplattformen Clubhouse sker samtal i virtuella rum och två miljoner användare är redan anslutna. Appen spås bli det nya, heta forumet, men det har redan rests krav på bättre moderering av samtalen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Magnus Wink Slöjd2

Digital slöjd

28 jan 2021 digit

Magnus Wink utbildar lärare i bland annat slöjd och sedan pandemin har han gjort det digitalt och helt på distans. Några av utmaningarna har handlat om att hålla nere maskinljudet och att faktiskt spara snarare än att förlora tid.

Cevt Redigerad
video
Ett samarbete med Nutanix

Hypereffektiva Cevt

22 jan 2021 digit

För att kunna arbeta med VDI:er med höga grafikkrav har Cevt investerat i ett hyperkonvergerat datacenter från Nutanix. Flexibiliteten och snabbheten uppskattas, vilket även lett till att det tidigare ljumma intresset för VDI:er har ökat.