Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

"Är som Lego för vuxna"

Appar är ett utmärkt sätt att driva innovation och vice versa. Det är dessutom ett signum för molnmogna företag. Det menar Anders Wendt, affärsområdesrepresentant på Microsoft.

Text Miguel Guerrero Foto Atea 26 maj 2016 digit

lego.jpg

För varje dag som går växer utbudet av appar och de företag som satsar på apptillverkning är också de företag som är mognast i molnet. Att lägga sin utveckling i molnet kräver nämligen inte stora kapitalinvesteringar vilket i sin tur gör det möjligt att för många startups att våga satsa på sina appar.

anders wendt, microsoft

Anders Wendts bästa app-tips

  • Bara börja. Var proaktiv och välj något att testa.
  • Ta fram en prototyp snabbt, helst under en månad.
  • Arbeta iterativt.

 För att fånga någons intresse måste man ha en app, och det fantastiska med molnet är att det kapar tiden för utveckling. En prototyp av en app ska inte ta längre tid än en månad att utveckla, säger Anders Wendt.

Undersökningar har visat att de företag som är mest molnmogna är de företag som har en tydlig definition av molnet och som mäter och responderar på sin verksamhet. De har i snitt 2,2 deploymentmodeller till skillnad från molnomogna företag som har en modell deployerad.

 Vi ser också att de molnmogna företagen spenderar dubbelt så mycket pengar på molnet och har dubbelt så stor budget för innovation. För att stötta digital innovation krävs mod att utmana strukturer, ett fokus på just innovation och att man hittar snabbare sätt att utveckla apparna, säger Anders Wendt.

Där kan exempelvis Azure App services vara ett hjälpmedel. Det är språkoberoende, skalar dynamiskt och går att koppla mot affärssystem.

Rekommenderad läsning

scania bootcamp

Office 365 får Scanias hjul att rulla

26 maj 2016 digit

De kommande åren väntar en stor utrullning av Office 365 för Scania. Inom ett par år ska alla användare ha gått från konton on-premises till molnet. Det är en stor utmaning för ett företag med över tusen service- och försäljningsställen bara i Europa.

P1010059_960x640.jpg

Molnet i fokus på Ignite

26 sep 2016 digit

Molnet, säkerhet och kollaborativa hjälpmedel – det var fokus när Microsoft sparkade igång Ignite 2016 i Atlanta.

nadella-sanders_web_960x640.jpg

”Vi har skapat världens första AI-superdator”

27 sep 2016 digit

Neurala nätverk och kognitiva tjänster ihop med flexibiliteten i molnet skapar helt nya möjligheter för artificiell intelligens. Nu vill Microsoft göra det möjligt för alla att dra nytta av Cortanas bakomliggande struktur.

Green Bottles_960x640.jpg

Så migrerade Carlsberg till O365

7 okt 2016 digit

17 olika interna organisationer med 17 olika it-avdelningar. Carlsberg hade en svår utmaning i att skapa en gemensam plattform för alla i företaget. Lösningen blev en tyst utrullning av Office 365.

damgard bootcamp 960640.jpg
video

Joacim Damgard: Disruptionen är exponentiell

13 jun 2017 ledarskap

Av världens 500 största bolag härstammar bara 12 procent från deras ursprungliga verksamhet. Microsofts Sverige-vd Joacim Damgard tipsar om hur du förhåller dig till disruption och samtidigt utvecklar affären.

nya arbetslivet.jpg
video

Daniel Siberg: Så ökar du din produktivitet

20 jun 2017 ledarskap

Trots mobila arbetssätt och aktivitetsbaserade kontor så jobbar de flesta på precis samma sätt som tidigare. Daniel Siberg på Microsoft ger tips hur både produktiviteten och engagemanget kan öka.

OurPeople_AZ_Andreas_Holmgren-025_v2_960x640.jpg

AstraZeneca satsar på en enhet

7 nov 2016 digit

De senaste året har AstraZeneca jobbat med implementeringen av en "one device"-strategi. Nu står man redo att rulla ut den senaste iterationen i början av nästa år, och då är det Windows 10 som tar över efter iOS och W7.

skog 960640.jpg

Norrskogs app gör Sveriges skog digital

10 feb 2017 digit

Nu kan Sveriges skogsägare ta med sig surfplattan ut i skogen och via geopositionering registrera varenda fallet träd, svampställe, vindfälle eller vad man nu vill. Och allt sker via Norrskogs nya app.

optolexiajpg.jpg

Open source allt viktigare för Microsoft

27 okt 2016 digit

Maktkampen mellan Red Hat och Microsoft är över. Den globala överenskommelsen från i somras har nu för första gången resulterat i ett svenskt samarbetsavtal. I praktiken öppnar det för fler rena open source-lösningar, som till exempel Optolexias screeningmetd för att tidigt upptäcka barn med dyslexi.