Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Högskolan i Halmstad tränar Europa i cybersäkerhet

Cybersäkerhet, Halmstad, En Rumänsk Polisbil

För att stärka cybersäkerheten i Europa utbildas poliser i tio länder av experter från Högskolan i Halmstad. Utbildningen sker inom ramarna för en europeisk cybersäkerhetssatsning.

– Vi utbildar personal vid de europeiska polismyndigheter som är medlemmar i ECTEG i cybersäkerhet, så att de i sin tur kan vidareutbilda sina it-brottsutredare, säger Malin Bornhager, cybersäkerhetsexpert vid Högskolan i Halmstad.

Cybersäkerhet och nätverksteknik

ECTEG står för European Cybercrime Training and Education Group och är ett europeiskt närverk för utbildningar i cybersäkerhet. Högskolan i Halmstad har varit medlemmar sedan slutet av 2020 och utbildar personal i både cybersäkerhet och nätverksteknik. Kursen har hållits två gånger med representanter från tio länder, bland annat Sverige, Island, Rumänien, Österrike och Spanien.

– Det finns ett redan etablerat samarbete mellan olika europeiska polismyndigheter. Denna utbildning skapar nya möjligheter till erfarenhetsutbyte mellan polismyndigheterna och dessutom ytterligare samarbetsmöjligheter med Högskolan i Halmstad. För oss på Högskolan innebär kursen möjligheter att få perspektiv från arbetslivet och nya kontakter och projekt, säger Olga Torstensson, cybersäkerhetsexpert vid Högskolan i Halmstad.

Källa: Högskolan i Halmstad.

7 juni 2021 Reporter Tim Leffler säkerhet Foto Adobestock

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.