Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Bitcoins betalar Banksy-verk

Banksys Love Is In The Air Graffiti I Bethlehem

Banksys Love is in the air, också känd som The Flower Thrower, i Betlehem.

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

– Det finns nog inget bättre sätt att introducera bitcoins än för en försäljning av ett verk av Banksy, säger auktionsfirman Sotheby’s vd Charles Stewart.

Love is in the air

Sotheby’s kommer genom ett samarbete med Coinbase att erbjuda köpare att betala med bitcoins när de auktionerar ut en tavla med Banksys motiv Love is in the air, ett av den hemlighetsfulle gatuartistens mest kända verk. Motivet är även känt som The Flower Thrower eller genom förkortningen Liita och dök upp för första gången 2003 i Betlehem strax efter att Israels barriär mot Västbanken började byggas.

Funkade för NFT:s

Sotheby’s har tidigare sålt så kallade NFT:s, non-fungibale tokens, en sorts digitala konstverk, med bitcoin som köpmedel.

– Det kan mycket väl vara så att vinnaren betalar i dollar, men detta är en intressant utveckling för oss. Det finns uppenbarligen en stor grupp som är intresserade av det här sättet att betala när det kommer till NFT:s, så varför skulle det då inte kunna gälla för fysisk konst också, säger Charles Stewart.

3-5 miljoner dollar

Om konstverkets betalas med bitcoin, eller kryptovalutan ether som också accepteras, är det upp till köparen och Sotheby’s huruvida de vill konvertera den till US dollar. Auktionen planeras till den 12 maj och budningen förväntas börja på 3-5 miljoner dollar.

Källa: CNBC

11 maj 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Wikimedia Commons

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.