Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Skyddet från Microsoft

Paraply Skydd Microsoft

Microsoft fortsätter att satsa på zero trust och det gäller nu inom många olika delar. Under Ignite presenteras nyheter om lösenordsfria inloggningar, verktyg för hotanalys och ny skanning inifrån och ut.

Vi ser zero trust som en hörnsten för effektivt skydd och grunden för framtidens säkerhet, säger Vasu Jakkal, vice chef över Microsoft Security, Compliance och Identity på Microsoft.

Under Microsoft Ignite visar bolaget upp sin strategi gällande säkerhet framöver, och det mesta inom området är fortsatt kopplat till zero trust-tänket. Det är ett säkerhetskoncept som flyttar fokus från brandväggar och antivirusprogram till enheter och användare. Med zero trust ska anställda kunna arbeta säkert oberoende av plats utan att behöva använda en traditionell VPN.

Microsofts zero trust-modell är till stor del baserat på identitetstjänsten Azure Active Directory. En nyhet gällande Azure AD och identitetshantering är lösenordsfria inloggningar, vilket är ytterligare ett steg i Microsofts resa mot en värld utan lösenord.

Nu kan användare logga in på vilket moln som helst med Azure AD via Microsoft Authenticator, säkerhetsnycklar eller med biometrisk inloggning via Windows Hello eller Apples Face ID.

Automatiserade analyser

En annan nyhet, inriktad på traditionell säkerhet, är att användare av Microsoft Defender for Endpoint och Defender for Office 365 nu kan undersöka och åtgärda hot holistiskt från Microsoft 365 Defender-portalen. Där ska det gå att se djupa, automatiserade analyser över vad som skett och vad som bör åtgärdas.

Vasu Jakkal Microsoft

Vasu Jakkal, vice chef över Microsoft Security, Compliance och Identity på Microsoft.

Dessutom kan du med nya, uppgraderade Threat Analytics få rapporter från säkerhetsexperter på Microsoft som hjälper dig förstå och förebygga aktiva hot, som exempelvis Solarwinds-attackerna, direkt i Microsoft 365 Defender, säger Andrew Conway, general manager for Security Marketing på Microsoft.

Inifrån och ut

Zero trust handlar på Microsoft inte bara om skydd utifrån och in, utan även inifrån och ut. En nyhet på det här området är Microsoft 365 Insider Risk Management Analytics, som ska kunna identifiera potentiella risker inifrån din organisation.

Med ett klick kan systemet göra en daglig skanning över loggar och aktiviteter i Microsoft 365 där maskininlärning identifierar potentiella riskaktiviteter. När vi fortsätter med detta nya normala hybridarbete är det viktigt att kunna hålla datan säker, säger Alym Rayani, general manager, Microsoft Compliance Marketing.

På Microsoft försöker vi hela tiden göra världen till en säkrare plats och flytta övertaget från de cyberkriminella. Arbetet du lägger ned spelar roll, säkerhet är en lagsport och vi är alla delaktiga tillsammans, avslutar Vasu Jakkal.

Vasu Jakkals säkerhetstips du kan göra omgående.

  1. Använd tvåfaktorsautentisering.
  2. Håll dina enheter uppdaterade.
  3. Mät din organisations Secure Score för att se hur ni ligger till säkerhetsmässigt.
  4. Se över er efterlevnadshantering med Compliance Manager.
  5. Ta Microsofts fyra nya certifieringar inom säkerhet, efterlevnad samt identitets- och åtkomsthantering.

15 mars 2021 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto adobestock

Rekommenderad läsning

Säker Data, Eu, Microsoft, Människor Går Omkring I Ett Köpcentrum

Microsofts data stannar inom EU

6 maj 2021 säkerhet

Microsoft kommer att erbjuda kunder möjligheten att lagra sin data inom EU. Daniel Akenine, teknikchef Microsoft Sverige, menar att det kommer att förenkla datahanteringen för svenska verksamheter. Förhoppningen är att lösningen ska vara på plats i slutet av 2022. 

Ung Kvinna Sitter Och Jobbar På Café Och Tittar Ut Genom Fönstret
video
Ett samarbete med HPE

Zero trust överallt med Aruba

28 apr 2021 digit

Zero trust och säkerhetslösningar som fungerar lika bra överallt blir allt viktigare. Nu presenterar Aruba lösningar som kan anpassas efter verksamheten, och som hanterar och säkrar både användare och klienter på en hybrid arbetsplats.

Amerikanska Flaggan Och Kinesiska Flaggan Målade Lite Coolt

Attacken mot MS mejlserver

9 mar 2021 digit

Upp mot 60 000 organisationer kan ha påverkats av attacken mot Microsofts mejltjänst Exchange. Enligt Microsoft är det den kinesiska hackergruppen Hafnium som ligger bakom attacken och nu pressas president Joe Biden att agera.

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Mobiltelefoner Med Säkerhetsmeddelande För Inlogg

MS tvekar om sms

16 nov 2020 säkerhet

Att logga in med hjälp av sms är inte tillräckligt säkert. Det menar Alex Weiner, säkerhetsexpert på Microsoft, som förespråkar flerfaktorsautentisering, men inte via telefonnätet.

Ms Corona 960640

MS plan för säkerhet

10 nov 2020 säkerhet

Microsoft vill göra det enklare att ha koll på regler och förordningar samt upptäcka och svara på cyberattacker. Som en följd av coronapandemin lanserade man på Ignite ett nytt verktyg för regelefterlevnad och ett XDR-skydd som tar hand om bland annat appar, moln och IoT-enheter.

Personer Sitter Med Ben I Kors Mot Vägg
video
Ett samarbete med Microsoft

Revision med Azure

6 nov 2020 digit

Nya samarbeten, rätt person på rätt plats och en framtidssäkrad plattform för både distansarbete och framtida tjänster. Så har Microsoft Azure hjälp revisionsbyrån Value & Friends.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.