Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

MS anpassar moln

5 Män Med Olika Yrken

Microsoft lanserar fler molntjänster anpassade till olika branscher. Nya områden är bland annat bank och finans och industri.

Microsoft har sedan tidigare molntjänster anpassade för vårdsektorn och retail och nu kommer även anpassade lösningar för finans, industrin och icke vinstdrivande verksamhet. 

De branschanpassade molnen ska ge fler företag och organisationer möjligheten att snabbare skapa värde och anpassa sig till ändrade förhållanden samtidigt som de fokuserar på säkerhet, skriver Microsoft i sin sajt.

De molntjänster som anpassas utifrån bransch är Microsoft 365, Teams, Azure, Microsoft Power Platform, Dynamics 365 och säkerhetslösningar.

Enligt Microsoft har de anpassade molnlösningarna skapats genom att kombinera datamodeller, arbetsflöden, API:er och branschspecifika komponenter och standarder.

Källa: Microsoft 

1 mars 2021 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Adobestock

Senaste nytt

EU mot igenkänning

16 april 2021

Förbjud AI som används för ansiktsigenkänning i övervakningssyfte och som manipulerar mänskliga beslut. Det föreslår EU i en ny proposition.

Kvinnor mer videotrötta

16 april 2021

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coop scannar hållbarhet

15 april 2021

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Konsert när du vill

15 april 2021

En ny strömningstjänst för konserter startar i Norden. Tanken är att bli en sorts Netflix för musikevenemang där du kan lyssna på dina favoritartisters framträdanden hemifrån när du vill. 

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.