Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya emojis

Ett hjärta med bandage, en könsneutral person och en emoji som andas ut. Det är några av de nya figurerna som kommer 2021.

Text Tim Leffler Foto Emojipedia 25 september 2020 digit

Emoji Med Skruvade Ögon

The Unicode Consortium som ansvarar för världens emoji-standard meddelar att det kommer en mindre uppdatering, Emoji 13.1, till det Emoji 13.0 som nu är i bruk. Troligen kommer det rullas ut mellan januari och oktober 2021.

Nytt hjärta och nya hudfärger

Nya Emojis 13.1

Alla emojis i den nya uppdateringen.

I finns bland annat nya varianter på det populära röda hjärtat. Ett med ett bandage runt sig, och ett brinnande rött hjärta. Även tre nya gula emoji-figurer ingår, bland annat med ett som döljer sig bakom moln.

Men den stora skillnaden blir bland alla de mänskliga figurerna, där det dels har tillkommit nya i form av en kvinna och en könsneutral person med skägg, dels en ordentligt utökat antal av hudfärgskombinationer på de par-emojis som finns idag.

Den stora uppdateringen av Emoji 14.0 har senarelagts till 2022 på grund av pandemin.

Källa: CNN

Senaste nytt

Premiär för Amazon

28 oktober 2020

Idag, den 28 oktober, slog Amazon upp dörrarna till sin svenska e-handel. Sajten har dock haft problem med det svenska språket och kritiken låter inte vänta på sig.

Nätfiske med Teams

28 oktober 2020

Upp till 50 000 Office 365-användare har blivit måltavla för en utbredd nätfiskeattack. Via mejl säger hackarna att du har missat en chatt i Microsoft Teams, men istället tar de dina inloggningsuppgifter. 

3D-printad tunga

27 oktober 2020

En 3D-printad tunga som kan fungera som försökskanin i utvecklingen av både mat och munhygien. Det är vad forskarna bakom tungan hoppas på.

AI för bra kläder

27 oktober 2020

AI och big data kan innebära en klädindustri med mer kundanpassade produkter och en hållbarare produktion och konsumtion. Det slås fast i en avhandling från Högskolan i Borås.

AI spårar alzheimer

26 oktober 2020

AI kan upptäcka alzheimer genom att analysera röstsvar kring vad som händer på en teckning. Modellen kan, sju år tidigare än en vanlig läkare och med 70 procents noggrannhet, förutse ifall en person kommer få sjukdomen.

Dejta via Facebook

26 oktober 2020

Nu kommer Facebooks dejtingtjänst till Europa, däribland Sverige. Enligt Facebook har redan 1,5 miljarder matchningar skapats i de 20 länder som har tillgång till tjänsten.