Miljardär backar bitcoin

en bitcoin på en hong kong dollar.jpg

Den Hongkong-baserade miljardären Li Ka-shing har investerat i kryptovalutaplattformen Bakkt. Bakkt är ett globalt nätverk som vill öppna upp marknaden för den digitala krypto och -valutahandeln.

Li Ka-shings investeringar är en del av de 182,5 miljoner dollar som The Bakkt bitcoin platform, ett open soruce-plattformsbygge med målet att länka samman de som vill handla säkert med digitala tillgångar, säger sig ha dragit in.

Bakkt drivs bland annat av Intercontinental Exchange och har etablerat ett partnerskap med Starbucks och Microsoft, och planerar att i början av året öppna upp för en mer lättillgänglig Bitcoinhandel i början av år 2019. Nu backas plattformen alltså av 90-årige Li Ka-shing, med smeknamnet Superman, som hamnar på plats 23 på Forbes lista över världens rikaste människor med sina tillgångar på 34,9 miljarder dollar.

Upp och ner

År 2018 var ett år då värdet av kryptovalutan bitcoin minskades rejält i värde. Från ungefär 13 500 dollar per mynt i början av året till knappt 4000 dollar på årets sista dag. Kanske är ett av de största skälen till tillbakagången en orolig marknad som alltid tenderar att straffa de mest spekulativa värdepapperna. Det ska dock nämnas att bitcoin under sin 10 år långa resa – bitcoin fyllde 10 år i början av januari år 2019 – har sett en hel del toppar och dalar.

Under de första dagarna i januari år 2019 har värdet på myntet legat förhållandevis stabilt stilla runt 4000 dollar, och kryptovalutan är alltså fortsatt högaktuell för många tunga investerare.

Källa: Forbes

11 januari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng