Nord-Lock säkrar med Teams

Med verksamhet i 17 länder och kunder bland några av världens mest utmanande industrier är smidiga samarbeten A och O för Nord-Lock Group. Med Dynamics 365 och Office 365 har molnet blivit koncernens nya huvudkontor.

– Vi siktar på att lägga allt vi gör på en digital plattform och idag använder vi i huvudsak Microsoft-tjänster i molnet, med Dynamics 365 och Office 365 som grundplattformar, säger Sebastian Svärdebrandt, CIO på Nord-Lock Group som tillverkar skruvsäkerhetsprodukter för kunder inom bland annat vindkrafts-, kraft-, transport- och gruvindustrin.

– Mycket av vår tillverkning är projektbaserad och vi har ett långtgående samarbete med våra kunder. Tekniken med webbplattformar och portaler förenklar det samarbetet, och gör det bland annat möjligt för kunden att själv designa en produkt, få en offert respektive göra sin beställning online för leverans 48 timmar senare.

Den här transparensen är en enorm fördel för oss och vår bransch som är ganska liten.

sebastian svärdebrandt, cio, nord-lock group

Vad händer internt?

– Microsoft Teams har orsakat något av en revolution för hur vi arbetar inom organisationen. Ett bra exempel är vår japanska organisation där allt samarbete oberoende av om det är video, streaming, planering med MS Planner eller analyser med Power BI är hopknutna i Teams. De har till och med mer eller mindre slutat mejla.

Vilka utmaningar ser du framöver?

– En spännande utveckling är att vi mer och mer knyter ihop Dynamics och O365 med andra tjänster som vi kan ha nytta av, till exempel LinkedIn. Med hjälp av en kraftfull AI kan vi nu leta efter nya kompetenser och dra in dem i Dynamics, eller via vår social media-bevakning snabbt bemöta och besvara frågor från kandidater, kunder och konkurrenter.

– Den här transparensen är en enorm fördel för oss och vår bransch som är ganska liten. Allt färre bolag kan leverera helhetslösningar till kraftverksbyggen eller rymdskepp och vi behöver i allt högra utsträckning kunna samarbeta och kommunicera. Då är molntjänster extremt kraftfulla. Det vore till exempel underbart att via Dynamics hitta rätt samarbetspartners för ett nytt projekt och knyta dem rakt ner i våra processer.

11 oktober 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter tim lefflerdigitFoto fredrik kron, adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng