9,6 miljoner till digital kompetens

kvinna-surfar-och-ler.jpg

Regeringen har gett Internetstiftelsen, IIS, medel som ska användas för att etablera Digidelcenter i ett antal kommuner. Etableringen ska stärka kommuninvånares möjligheter att öka sin digitala kompetens. 

Redan idag stödjer Internetsstiftelsen Motala Digidelcenter på Motala bibliotek. Nu vill man vidareutveckla konceptet och sprida det till fler orter. Målet är att alla ska kunna ta del av samhällets snabba digitalisering. De som idag inte använder digitala lösningar behöver få stöd för att kunna vara med.

– Jag har själv besökt Motala och är väldigt imponerad av verksamheten där. Digidelcentret är en mötesplats där människor som känner sig ovana med den nya tekniken får hjälp att lösa problem eller komma igång med att använda digitala tjänster. Det är Sverige när det är som bäst, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Genom regeringsbeslutet har Internetstiftelsen fått ett ekonomiskt bidrag om 9,6 miljoner kronor för år 2018. Avsikten är att främja och bistå kommuner i etableringen av 5-10 tillgängliga och bemannade Digidelcenter.

20 juni 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng