Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Bättre planering med Live Optics

Dell EMC:s initiativ Live Optics gör det lättare för it att ha koll på behov och kapacitet. Verktyget är gratis och fortfarande ganska okänt i Sverige. Nu är Live Optics tillgängligt för alla som använder produkter från Dell Technologies-familjen. 

– Live Optics är ett gratisinitiativ från Dell EMC med syfte är att synliggöra de behov och utmaningar som finns inom en verksamhets it-miljö. Verktyget skapar en tydlig bild av vilka behov som kan finnas för att på ett enkelt och säkert sätt samla, synliggöra och dela sin analysdata online, säger Sam Kirchoff, General Manager på Live Optics.  

Vad är det för nyhet ni berättar om här?

– Vi har precis tagit ett stort steg. Live Optics har funnits sedan år 2009 men har enbart använts av Dell EMC och våra partner, men en stor vinst för oss är att VMWare-familjen, som blivit en del av Dell Technologies, också kommer att standardisera sina planeringsprocesser med sina kunder med hjälp av Live Optics Data Captures. Det kommer att skapa en standard inom branschen.

Hur kända är ni i Sverige?

– Det finns utrymme att växa där. Vi finns i 170 länder och på nio språk, men var vi än är söker vi förstås sätt att växa. Varje gång man försöker skapa en standard är målet att fler och fler använder det eftersom vi vet vilka besparingar det ger våra kunder.

Hur gör man om man vill använda Live Optics?

– Det går att användas av vem som helst som har någon teknik från Dell Technologies-portföljen eller någon av våra partners och har donerats till branschen av Dell Technologies och är därför helt gratis. Det går att använda riskfritt och det räcker att man tar sig till Live Optics och registrerar sig med sin jobbmejl och kommer då att bli accepterad inom 24 timmar.

22 maj 2018 Uppdaterad 19 augusti 2019 Reporter Tim Leffler digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

sca-skogsindustri.jpg
video

SD-WAN för SCA

17 jun 2019 digit

Skogsindustribolaget SCA förnyar både datacenter och nätverk. Med Ciscos SD-WAN blir nätverket mjukvarudefinierat och snabbare och VMwares NSX ska göra datacentret driftsäkert och datasäkert, och enkelhet och flexibilitet är nyckelorden i sammanhanget. 

boliden-960640.jpg
video

Bolidens nya datacenter

3 jun 2019 digit

Boliden förbereder för ett hyperkonvergerat datacenter, som kommer att kunna hantera gruvbolagets enorma mängd data från bland annat prospektering och sensorer. Under Dell Technologies World var Stefan Bergström, manager it services, Boliden, på plats för att lära sig mer om den nya tekniken. 

tiger-960640.jpg
video

Ett tigersprång för Dell

14 maj 2019 digit

Tätare samarbete inom Dellfamiljen innebär smarta lösningar som gynnar alla kunder och hot inom IoT beror ofta på att säkerheten har varit helt obefintlig. Det menar Jason Shepherd, CTO för IoT och edge computing på Dell Technologies.

satya-dell-gelsinger.jpg

Dells nya samarbeten

30 apr 2019 digit

I en tid av data vill Dell Technologies äga hela ekosystemet och kundresan från edge till core till cloud, vilket ska ske genom ett antal lanseringar och utvidgade samarbeten med VMware och Microsoft. Det klargjorde vd:n Michael Dell under Dell Technologies Worlds första dag.

kvinna-solglasögon-retail-960640.jpg
video

Början av retails stålbad

19 jun 2018 ledarskap

Retails stålbad kommer att påverka hela branschen och för de europeiska bolagen ökar pressen då allt fler amerikanska bolag etablerar sig i Europa. Det menar Mats Oretorp, Europachef inom försäljning på Dell EMC.

tre lastbilar sedda bakifrån med mycket sten kör i en riktning längs med ett berg2.jpg
video

Bolidens växande datamängd

29 maj 2018 digit

En växande datamängd från sensorer och IoT gör att företags datacenter måste moderniseras och utökas för att kunna hantera allt större datamängder. Det menar Robert Ekberg driftchef på Boliden, som nu planerar för Bolidens uppdaterade datacenter.

folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg
video

Första vågen av autonom lagring

23 maj 2018 digit

I takt med att behovet av AI, IoT och ML ökar så kommer även kraven på lagring att växa. Därför lanserar Dell EMC Powermax, som är en plattform som klarar att självläka och självoptimera och är den första nivån av autonom lagring. Det menar Jeff Boudreau, president storage på Dell EMC.

ashton-kutcher-john-roese.jpg

Så ska Dell EMC erövra AI

14 maj 2018 digit

När John Roese på Dell Technologies World höll en keynote om AI handlade mycket om siffran tre. Bolaget ser enorma förändringar inom tre segment och ska vara AI:s bränsle, hjärna och motor. Med på scenen var även Ashton Kutcher som driver Thorn, ett initiativ mot människohandel bland annat med hjälp av AI.