KTH testbäddar Hobo Hotel

baren-i-hotell-hobo-i-stockholm.jpg

Nordic Choice Hotels samarbetar med KTH Live-In Lab och upplåter hotellrum för forskning med målet att bygga mer hållbara hotell i framtiden. 

– Det här är ett mycket viktigt område för oss för att kunna skapa framtidens hållbara boende för våra gäster. Vi vill göra det enkelt för våra gäster att bidra till ett mer hållbart samhälle samtidigt som de har en bekväm vistelse hos oss. Tack vare att vi får direkt tillgång till forskningsresultatet har vi möjlighet att hitta nya lösningar och implementera dem i våra boenden ännu snabbare, säger Christian Lunden, innovationschef Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.

Tack vare snabba in- och utflyttningar erbjuder hotell ökade testfrekvenser i förhållande till vanliga bostäder. De är perfekta som testbäddar för snabba studier där det krävs många olika försök med olika användare av produkter och tjänster. Initialt kommer hotellrum på Hobo Hotel vid Brunkebergstorg i Stockholm att stå till förfogande som testbädd.

Effektiv yta

Projektet studerar boendemönster och hur gästerna upplever olika miljöer. Undersökningen mäter även el, vatten, ventilationsflöden, ljus, koldioxid, fukthalt och rörelser. Det är också tänkt att rumsytan ska kunna ändras för att titta på hur varje kvadratmeter kan användas på ett så effektivt sätt som möjligt beroende på syftet med boendet. Gästerna själva kommer inte att märka av studien men det finns tankar på att visualisera undersökningen för dem via en skärm eller liknande.

Nordic Choice Hotels är ett av fem företag som samarbetar med KTH Live-In Lab. Övriga företag är Akademiska Hus, Einar Mattsson, Schneider Electric och Vinnova.

 

6 april 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto nordic choice hotels

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng