Kalle knäcker mobilen

barn som ser pa tv.jpg

Vissa traditioner är extra starka. Så till den grad att mobilsurfen minskar med 28 procent när vi sätter oss för att se Kalle Anka på julafton

– Mobilanvändningen ökar varje år i Sverige, men Kalle Anka är fortfarande en anledning för oss att lägga undan mobiltelefonen. Detta är återkommande och vi ser ingen anledning till att ändra prognosen i år. Inte under någon annan timme på året ser vi denna plötsliga och massiva dipp i mobilanvändandet som sen återgår till normala nivåer, det är ett unikt beteende, säger Magnus Österholm, Telenors nätexpert.

Inte under någon annan timme på året ser vi denna plötsliga och massiva dipp i mobilanvändandet .

Magnus Österholm, Telenors nätexpert

Mobilsurfandet i Sverige har ökat med 40 procent under det senaste året men en tradition förblir ohotad. Att titta på Kalle Ankas Jul är fortfarande så viktigt att den nationella mobilsurfen minskade med 28 procent mellan klockan 15-16 på julafton.

Samtidigt som vi konsumerade mindre mobildata under julafton visar statistiken att uppladdningen av mobildata höll sig inom normala nivåer hela julafton. Det som främst driver upp uppladdningen av data är videosamtal och delning av rörligt material för att på olika sätt hålla kontakten med nära och kära på distans.

Telenor har analyserat  mobilsurfande under julafton 2016. Urvalet bygger på över 1 miljon av Telenors svenska mobilkunder.

Källa: Telenor

28 december 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng