Ansiktsigenkänning i ny elbil

förvånadbilförare.jpg

Elbilsföretaget Uniti tar ansiktsigenkänning in i bilen i ett samarbete med företaget Smart Eye.

Vår hållbarhetsvision inkluderar idéen att många förare kommer att dela samma bil, en idé som kommer att underlättas med ansiktsigenkänning, eftersom bilen genom att identifiera föraren kommer att anpassa inställningar momentärt till de olika användarna, säger Kristoffer Syversen, Head of Software och Electronics på Uniti.

Ansiktsigenkänningstekniken kommer bland annat läsa av förarens ansikte för att uppfatta dennes sinnestillstånd för att på olika sätt förbättra förarupplevelsen och säkerheten.

Dessutom kommer den kunna kunna projicera viktig information till föraren med hjälp av augmented reality utan att hen behöver röra på huvudet.

Förarinteraktion som är baserad på förarens känslor och intentioner är en central del av det fordon vi lanserar. Vår framtidsbil kommer att kunna anpassa nivån på information, feedback och hela upplevelsen utifrån förarens sinnesstämning. Smart Eye är en utmärkt partner för oss när vi utforskar de tekniska möjligheter som vi behöver, idag och imorgon, säger Kristoffer Syversen.

Källa: Smart Eye

7 december 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adeobstock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng