"Hållbarhetsfrågan får inte tillräckligt fokus"

Sören Enholm, vd på TCO Development, pratar om hur politiker och företag bytt roller, om hur företag ska jobba hållbart och varför han tycker hållbarhetsfrågan får för lite fokus.

 Det blir absolut mer snack om miljön i it-branschen, men jag tycker det går för sakta. Min känsla är att it-människor har väldigt mycket teknikfokus, det är det de är intresserade av. Hållbarhetsfrågan kommer inte så högt upp på agendan. 

Vad ska man göra åt det?
 Att det ändå går framåt beror på att hållbarhetsfrågan har gått från att vara kosmetika till att handla mycket mer om risk och riskhantering. Då flyttas frågorna från hållbarhetsmänniskor till ledningsgrupper och styrelser. It-cheferna kommer naturligt att få ett uppdrag kopplat till hållbarhet. 

Tycker du att hållbarhetsfrågan diskuteras för lite i politiken?
 Politiken har gått från att vara långsiktig till kortsiktig och företag och marknaden i sig har gjort den motsatta rörelsen. Nu kliver företagen in och tar sitt ansvar. 

 Om ni vill engagera mer i hållbarhetsfrågor så gäller det att skaffa er kunskap, välja ut ett fåtal frågor där det finns en stor potential att åstadkomma nytta, och se till att få igång kommunikationen i organisationerna. 

2 juni 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonledarskapFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng