Resurs för regional tillväxt

slingrande-vag-i-skane.jpg

Regeringen går in med stöd för en funktion som regional digitaliseringskoordinator under perioden 2018-2020. Samtidigt får Tillväxtverket i uppdrag att administrera ett sekretariat som resurs.

– För att kunna ta tillvara på digitaliseringens möjligheter i hela Sverige och i hela samhället skapar vi nu ett nätverk av regionala koordinatorer. Politiken och samhället måste driva på och leda den digitala utvecklingen i större utsträckning och med nytta för människor i fokus, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Från norr till söder

Regeringen ger länsstyrelsen i Stockholms län i uppdrag och erbjuder Gotlands kommun, landstingen i Gävleborgs, Hallands, Jämtlands, Jönköpings, Kronobergs, Norrbottens, Skåne, Uppsala, Västernorrlands, Västra Götalands, Västmanlands, Örebro, Östergötlands län samt samverkansorganen i Blekinge, Dalarnas, Kalmar, Södermanlands, Värmlands och Västerbottens län att upprätthålla en funktion som regional digitaliseringskoordinator under perioden 2018-2020.

För ändamålet beviljar regeringen år 2018 högst 0,5 miljoner kronor per regionalt utvecklingsansvarig aktör, alltså totalt 10,5 miljoner kronor. För år 2019–2020 beviljar regeringen 1 miljon kronor per aktör och år, under förutsättning att riksdagen fattar nödvändiga beslut om budgetpropositionen.

Sekretariatet som administreras av Tillväxtverket ska bland annat tillhandahålla ett nätverk för erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling.

30 juli 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng