DIGG klart för start

anna_eriksson_2.jpg

Anna Eriksson är ny GD på nya Myndigheten för digital förvaltning.

Regeringen har utsett Anna Eriksson till generaldirektör för den nya Myndigheten för digital förvaltning, DIGG. Samtidigt fattades också beslut om bland annat myndighetens instruktion och regleringsbrev. 

– Myndigheten kommer få en avgörande roll i arbetet med att samordna och stötta den offentliga förvaltningens digitalisering. Nu har vi en kompetent GD på plats och myndighetens instruktion är framtagen. Det ska bli spännande att fortsätta följa uppstarten av den här myndigheten som är efterlängtad av många, säger civilminister Ardalan Shekarabi i ett pressmeddelande.

I samband med utnämningen av Anna Eriksson beslutade regeringen också om Myndigheten för digital förvaltnings instruktion och regleringsbrev. Myndigheten, som kommer ligga i Sundsvall och starta sin verksamhet den 1 september i år, ska sammanfattningsvis:

  • samordna och stödja den förvaltningsgemensamma digitaliseringen,
  • ansvara för den förvaltningsgemensamma digital infrastrukturen,
  • bistå regeringen med underlag för utvecklingen av digitaliseringen av den offentliga förvaltningen, och
  • följa och analysera utvecklingen av densamma.

Anna Eriksson har de senaste fem åren varit utvecklingsdirektör på Lantmäteriet med ansvar för strategisk verksamhetsutveckling och it. Hon har lång erfarenhet från det privata näringslivet, och av samverkan som representant för Lantmäteriet i arbetsgrupperna i eSamverkansprogrammet och E-delegationen.

 

6 juli 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto katinka igelberg

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng