Gratis kurs i GDPR

amelia-andersdotter-internetaktivist.jpg

I utbildningsmaterialet ingår Amelia Andersdotter, tidigare EU-parlamentarikern och en av världens viktigaste internetaktivister.

Karlstads universitet har tagit fram ett utbildningsmaterial om de tekniska aspekterna av personlig integritet på nätet. Materialet kan användas av företag och organisationer som förbereder sig för GDPR.

Vid Karlstads universitet pågår en mängd forskningsprojekt med fokus på personlig integritet på nätet och de tekniska aspekterna för hur det kan uppnås. För att fler ska få ta del av tillgänglig forskning och expertkunskap har forskare tillsammans med experter från industrin nu utvecklat digitala kurser för företag och organisationer som hjälp i arbetet med att leva upp till de organisatoriska och tekniska kraven i den nya dataskyddsförordningen.

Kursmaterialet erbjuds utan kostnad och består av onlinebaserade föreläsningar i ett brett spektrum av ämnen som introduktion till integritet och dataskyddsförordningen, integritetsskyddande teknologier, design för integritetsskydd, integritet och förvaltning samt designmönster för integritet.

Tunga intervjuer

Materialet innehåller också intervjuer med nationella och internationella experter inom området, som integritetsaktivisten Amelia Andersdotter, Marit Hansen, generaldirektör för dataskyddsmyndigheten i staten Schleswig Holstein/Tyskland, och Steven Murdoch, University College London och Tor-projektet.

Källa: Karlstad universitet

17 april 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldsäkerhetFoto Tess Lundholm

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng