Balansera mellan skyskrapor

flicka-med-vr-glasogon-mellan-hoghus2.jpg

Alla barn och andra nyfikna är välkomna att upptäcka dataspelens världar i den nyöppnade utställningen Play Beyond Play. Men påsklovet på Tekniska museet bjuder också på VR-labb, drönarflygning och workshop i origami på tema rymd, robot och flygplan. 

Tekniska museet i Stockholm bjuder in till påsklov i nya dataspelsutställningen Play Beyond Play. Testa HoloLens som förstärker verkligheten när människor, platser och föremål från den fysiska och digitala världen förs samman i RoboRaid.

I Play Beyond Plays VR-labb, kan barn och vuxna lära sig mer och ta VR-hissen högt upp i skyskrapa för att balansera på planka mellan hustaken. Begränsat antal platser och anmälan sker på plats.

Det blir också drönarworkshop med värden Gustav med tillfälle att flyga en mindre drönare. Från 8 år. Och även här är det begränsat antal platser och anmäl sker på plats.

För den som vill sitta ned en stund och pyssla blir det workshop i origami - testa att vika spännande figurer i papper på tema rymd, robot och flygplan.

Självklart blir det också tid för experiment, bland annat kring mekanik, magnetism och elektricitet, tillsammans med värdar från Tekniska Museets Vänner.

28 mars 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto tekniska museet

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng