Nya kameror från Meraki

Cisco och Meraki driver en rad innovationer inom trådlöst och kameraövervakning. Under Cisco Live presenteras bland annat en kamera med ansiktsigenkänning.

– Vi har nyligen bland annat tagit fram en ny inomhussäkerhetspunkt med externa antenner. Om man till exempel vill ha en säker uppkoppling i en stor lagerlokal så kan man rikta antennerna till specifika områden i lokalen för en stabilare wifi-uppkoppling. Vi har även tagit fram lite mindre varianter av den här produkten för lite mindre företag, säger Robert Persson, Merakispecialist på Cisco Sverige.

antenner1.png

Vad händer inom kameraövervakning?

– Även på kamerafronten har vi fortsatt vår utveckling. Vi har en lite mindre kamera. Den är tre gånger så liten som vår tidigare modell. Det nya med dessa är att vi har byggt in en processorkraft i kameran där vi kan installera persondetektering. I dagsläget kan den skilja människor från andra saker och det är ett område som växer när det till exempel handlar om butikskedjor som vill få en överblick över sina kunder.

kamera1.png

Och hur sker övervakningen?                

– Vi har det vi kallar vår centrala dashboard. Det är ett gränssnitt där allt ligger samlat och där man lätt får överblick och kan styra alla våra produkter som switchar, kameror, brandväggar och så vidare. Man kan till exempel välja en kamera i sitt system och säga åt den vilken upplösning den ska spela in i eller vad den ska detektera. Vi kan också slå på det vi kallar för motion search. Då kan vi dela upp det kameran filmar i ett rutnät, markera ett område, och be kameran ge oss information om rörelser i just det området som ägt rum de senaste timmarna. På så sätt slipper man sitta och titta igenom hela övervakningsfilmer om man vet vilka områden som filmats som man är intresserad av.

13 februari 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng