Sökes: Framtidens it-kompetens

ungdomar.jpg

Handelskammaren i Mälardalen vill bidra till att skapa bättre förutsättningar för regionens it-bolag, inte minst när det gäller rekryteringsmöjligheter.

– Vi åker ut till olika skolor i regionen och pratar med högstadie- och gymnasieelever om vilka karriärmöjligheter som finns och då vi brukar lyfta just it som ett framtidsområde, säger Jesper Granath, marknadskoordinator på Handelskammaren Mälardalen.

Framtidsråd och it-grupp

Handelskammaren hjälper sina medlemsföretag att växa. Det kan handla om alltifrån att underlätta förutsättningarna för export till att påverka i frågor om infrastrukturutbyggnad.

För att knyta företag närmare varandra och belysa dagens stora samhällsförändringar anordnar Handelskammaren Mälardalen bland annat konferensen UTSIKT med föreläsningar och workshops om hur man rustar sig inför globalisering, digitalisering och urbanisering.

Förra året ledde det till att man startade Framtidsrådet som ska undersöka vilka behov som finns i Mälardalsregionen och hur man kan växa och bli en attraktiv region fram till 2050.

Sedan tidigare har Handelskammaren startat en it-grupp i Örebro. Tanken är att lokala it-företag ska kunna mötas och sätta agendan för de frågor som de tycker är viktiga. Därefter försöker man identifiera möjliga lösningar.

jespergranath.jpg

Jesper Granath, marknadskoordinator, Handelskammaren Mälardalen

– Det handlar mer och mer om kompetensförsörjning och hur man når ut till nya medarbetare. Inte minst inom it- och digitaliseringssektorn kan företag idag ha allt svårare att hitta personal med rätt sorts kompetens, och det vill vi på Handelskammaren ändra på, säger Jesper Granath.

12 december 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng