Webbhotellet Loopia storsatsar

Nästan hälften av alla svenska företag saknar fortfarande en hemsida. Webbhotellet Loopia i Västerås satsar nu på att bli störst i Norden.

– Loopia är Sveriges största webbhotell finns i Västerås. Det som skiljer oss gentemot våra konkurrenter är främst supporten och där ligger vår riktiga styrka. Det finns många kanaler att kontakta oss på och vi har väldigt bra öppettider.

Hur ser marknaden ut för domäner?

Folk googlar mer och mer och man skriver ju sällan in ett domännamn längre så det är en spännande framtid vi går till mötes men jag tror ändå att domännamnet kommer att behålla sin vikt även framöver.

Varför tror du det?

– En av anledningarna är ju framförallt e-post. Även om man googlar hemsidor så finns ju fortfarande mejlen kvar och man vill ha en riktig mejladress som är kopplad till sitt företagsnamn. Dessutom kan man göra en massa andra roliga saker med domännamn, som exempelvis länka det till Linkedin-sidor. Det finns fortfarande stora användningsområden.

Hur ska ni lyckas fortsätta vara aktuella?

– Genom att kommunicera vad ett domännamn är och förklarar vikten av det. Många tror kanske ett domännamn är krångligt och dyrt, vilket det inte är. Så att få upp medvetandet hos befolkningen är viktigt. Tittar man exempelvis på företagen i Sverige så är det 48 procent som inte har en hemsida, man lever fortfarande på att få jobb via referenser, kontakter och kompisar. Så det finns fortfarande en marknad där.

Så du tror på en framtid för Loopia?

– Absolut, det är jag helt övertygad om. Domännamnen kommer inte försvinna. Och för vår egen del så ser vi en väldigt ljus framtid. Vi finns i Sverige och Norge idag plus ett dotterbolag i Serbien, och vi ser under den närmaste framtiden att vi kommer röra oss in i Finland, Danmark och Baltikum. Målet är att bli störst i Norden.

27 oktober 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit Foto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng